//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Wout Van Aert pakt Flandriencross in Hamme voor Mathieu van der Poel, Sven vierde

Wout Van Aert heeft de snelheidswedstrijd in de Flandriencross van Hamme gewonnen. In de allerlaatste ronde ging hij Mathieu Van Der Poel nog ruim voorbij in de spurt. Sven werd vierde en consolideert zo zijn eerste plaats in de Bpost Bank Trofee.

De gloednieuwe omloop in Hamme werd uitgetekend door mede-organisator Greg Van Avermaet. De profrenner van BMC en winnaar van de Kristallen Fiets 2014 keek en zag dat het goed zat met de omloop, al betwijfelde hij of hij goed mee zou kunnen met de veldrittop: “Daarvoor ben ik te laat met koersen begonnen”, klonk het bij Van Avermaet.
Embed from Getty Images
Het was het jonge geweld, Wout Van Aert die als eerste het veld indraaide, maar ook Sven had zijn start niet gemist.  Op het snelle parcours ging het verschroeiend snel en was het daarom enorm moeilijk om alleen voorop te blijven. We kregen versnellingen van ondermeer Wout Van Aert, daarna Mathieu Van Der Poel, maar uiteindelijk bleken die allemaal een maat voor niets. We gingen naar de finale met een langgerekt lint van een 15-tal kanshebbers.

Ploegenspel spelen loont

Een opvallende tendens tijdens de cross was het ploegenspel, dat in de laatste ronde ook de beslissing zou opleveren. Eerst liet Wout Van Aert tot twee keer toe het gaatje vallen voor zijn ploegmaat Jens Adams, waarna Sven Nys, Tom Meeusen en Mathieu Van Der Poel aan het werk moesten om de voorsprong niet al te groot te laten worden.

In de laatste ronde kregen we dan vervolgens toch een kleine afscheiding. Eerst plaatste Philip Walsleben een verrassende aanval van achteren uit, Van Der Poel stopte af voor zijn ploegmaat, waarna Wout Van Aert reageerde en Mathieu Van Der Poel met zich mee nam.

Wanneer Walsleben daarna ingelopen was, ontstond er felbevochten strijd tussen de twee jonge toppers. Op het laatste hellingetje naar de finish speelde Van der Poel het spel slim door Van Aert even op te houden met een kleine kloof als gevolg. De strijd leek gespeeld, maar dat was buiten de renner van Vastgoed-Service Golden Palace gerekend. Van Aert ging als een speer achter Van Der Poel aan en klopte de Nederlander uiteindelijk nog ruim in de spurt.

In de strijd om de vierde plaats perste Nys er nog de beste eindspurt uit, vlak voor Kevin Pauwels. Nys verloor geen tijd en blijft zo ruim aan de kop in het klassement van de BPost Bank Trofee.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: