//
Je leest...
Superprestige

Kevin Pauwels wint loodzware Superprestige op gloednieuwe parcours van Francorchamps

Kevin Pauwels heeft de allereerste manche van de Superprestige op het F1-parcours van Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. In de allerlaatste ronde liet hij Lars Van Der Haar achter zich. Meeusen vervolledigde het podium, Sven Nys eindigde pas achtste en ziet ontgoocheld zijn leidersplaats in het klassement door zijn handen glippen.

Voor de allereerste keer waren het geen snelle bolides die voorbijscheurden op het parcours van Spa-Francorchamps, maar veldrijders. “Mooi parcours”, pufte Kannibaal Sven Nys voor de start. “Diegene die hier nog kritiek op weet te uiten, moet gaan golven”. Bart Wellens zou, als het van Nys afhangt, dan maar beter zijn golfstick vastnemen. “Op sommige plekken zou het asfalt nog stukken beter kunnen”, aldus Wellens.

Belgian GP track taken during paragliding XC f...

Het parcours van Spa-Francorchamps (Photo credit: Wikipedia)

Uitblinker in het parcours was een loodzware muur, die op koersschoenen een bijna onhaalbare uitdaging vormde. Parcoursbouwer Erwin Vervecken: “Dat is een helling zoals ik die nog ken van de Zwitserse parcoursen uit mijn carrière.”

Net zoals bij de F1 was de start flitsend snel. Nys kwam in tegenstelling tot in Koksijde redelijk weg, maar de beste starters waren Sacha Weber, Philipp Walsleben, Lars Van Der Haar, Mathieu Van Der Poel en Klaas Vantornout.

Pauwels of Van Der Haar?

Wanneer Walsleben de kop van de koers serieus uitdunde tot een groepje van een 10-tal man, Nys aan het rekkertje hing en Tom Meeusen vervolgens met een lekke band te maken kreeg, was dat het sein voor Kevin Pauwels om er een serieuze snok aan te geven. Alleen de Nederlander Lars Van Der Haar kon zijn tanden nog in het achterwiel van Pauwels vastbijten en dat bleek de juiste keuze, want met hetzelfde duo gingen we de finale in.

Achterin leek Sven er eerst nog wat door te komen en leek hij op zoek te willen gaan naar de kop van de koers, maar hij blies zichzelf nadien op en zakte stelselmatig terug. Mathieu van der Poel nam dan maar het werk van Nys over, maar ook hij slaagde er niet in zijn missie met succes te voltooien.

Terwijl in de kop van de koers elkaar het wit uit de ogen gekeken werd, vond Tom Meeusen in de achtergrond zijn tweede adem. Hij scheurde Van der Poel voorbij en kwam zelfs tot op een 15-tal seconden van de kop van de koers. Seconden die hij weliswaar niet meer zou dichten, want in de voorgrond schoof Van der Haar onderuit. Pauwels wachtte niet en de vogel was gaan vliegen.

Derde plaats voor Tom Meeusen

Meeusen wist zijn derde plaats nog ruim te behouden, voor Mathieu van der Poel, die volledig leeg over de aankomststreep reed. Jens Adams vervolledigde de top vijf, Vantornout en Van Kessel stelden plaats zes en zeven veilig. Sven kwam als achtste over de meet en ziet daardoor de leidersplaats van het Superprestigeklassement door de vingers glippen.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: