//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Tom Meeusen pakt zege in 3e Superprestige, Nys 4e na mindere wedstrijd

Tom Meeusen heeft de zege in de 3de Superprestige gepakt. Sven Nys kwam nooit echt goed in de wedstrijd, maar wist nog een 4de plek te verzilveren.

Ruddervoorde is gekend terrein voor de Kannibaal uit Baal. Hij wist er al 11 keer te winnen: 9 keer won hij er in de Superprestige, 1 keer pakte hij de zege buiten het Superprestige-imperium en 1 keer werd hij er Belgisch Kampioen. Het parcours spreekt zowel de snelheid als techniek aan door langere stroken en verschillende zandbakpassages.

De vraag van vandaag luidde natuurlijk of Nys revanche kon nemen na zijn pechweekend van vorige week. Of zouden Jens Adams of een andere concurrent roet in het eten gooien?

Nys loopt achter de feiten aan
De beste start was voor Rob Peeters, maar die zou al snel terugvallen. Onder aanvoering van Tom Meeusen en Lars Van Der Haar werd de koers opengetrokken en een kopgroep gevormd met Meeusen en Van Der Haar, maar ook Klaas Vantornout, seizoensrevelatie Jens Adams, Lars Van Der Haar, Corné Van Kessel, Kevin Pauwels, Mathieu Van Der Poel en Sven Nys.

Wanneer Pauwels viel en Van Kessel vervolgens de rest ophield, plaatste Vantornout een versnelling. Vantornout zou een voorsprong opbouwen, die hij weliswaar niet zou kunnen verzilveren. Grootste slachtoffer van het akkefietje met Van Kessel was Lars Van Der Haar. Door het oponthoud kreeg hij niet alleen te maken met een stevige achterstand, maar ook met materiaalpech: “Van Kessel verklootte de hele wedstrijd voor mij”, reageerde Van Der Haar teleurgesteld na de wedstrijd. “Wat Corné deed was zo klungelig.”

“Van Kessel verklootte de hele wedstrijd voor mij.” – Lars Van Der Haar

Opvallend: de Kannibaal mengde zich niet in de debatten, had moeite om gaatjes dicht te rijden en liet het werk over aan de rest. Hij holde duidelijk achter de feiten aan: “Ik heb het niet zo voor zo’n snelle parcoursen, maar heb me eigenlijk ook niet te hard met het wedstrijdverloop beziggehouden en koos ervoor om mijn eigen koers te rijden.”

Hergroepering in de finale
Vantornout werd gegrepen en samen met de grote groep van 6 gingen we de finale in. Daarin was Meeusen het slimst. De Telenet-Fidearenner plaatste in de allerlaatste ronde een versnelling en pakte een kloofje van 10 meter. Na een perfecte beurt in de zandbak en een felle spurt pakte Meeusen zijn allereerste zege van het seizoen. Nys mengde zich niet in de spurt, maar wist op klasse nog een vierde plaats te verzilveren.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Tom Meeusen pakt zege in 3e Superprestige, Nys 4e na mindere wedstrijd

  1. Het zijn pistes,echte crosses moeten er nog aankomen,en dan zal Sven er zeker staan. Was erbij in Ronse en daar was het een zware cross.Niettemin proficiat aan Tom.

    Geplaatst door rombaut betty | 9 november 2014, 18:13

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: