//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Warm weer en pech nekken Nys in Valkenburg, Lars Van Der Haar demonstreert

Lars Van Der Haar heeft op overtuigende wijze de allereerste wereldbekercross naar zijn hand gezet. De Nederlander reed de hele cross vooraan en wist het ook nog eens af te maken. Nys en Pauwels kenden pech. Nys gaf uiteindelijk op.

Valkenburg als opener van de Wereldbeker is een parcours met een opeenvolging van steile, korte hellingen en technische afdalingen. Bij de start werd Jonathan Page al meteen uitgeschakeld. De Amerikaan kreeg te maken met een afgebroken versnelling en moest meteen te voet naar de materiaalpost.

Lars Van Der Haar startte weer enorm snel, een handelsmerk dat we van de Nederlander al vaker gezien hebben. Hij sloeg meteen een kloofje, maar Meeusen en Pauwels konden de voorsprong van de renner van Giant-Shimano beperken.

Hitte nekt Kannibaal
Sven maakte een goeie start, maar zakte al snel naar de achtergrond. De hitte en evenwichtsstoornissen speelden Nys parten.

Meeusen was duidelijk de mindere van de kopgroep en moest er ook af. Pauwels en Van Der Haar gingen er met z’n tweeën vandoor. Pauwels zou een tijdje daarna echter tegen de grond smakken en dat was het sein voor de Nederlander om ervandoor te gaan.

Vader Van Der Haar:

“Lars staat op haren en snaren.”

Kettingproblemen voor Nys: De veer is gebroken
Nys kwam ondertussen er wat door, maar wanneer hij met kettingproblemen moest afrekenen, was de veer volledig gebroken. Hij zou later opgeven. Valkenburg is duidelijk niet het geluksparcours voor Nys, want vorig jaar moest hij ook al de strijd staken.

De strijd voor de eerste plaats was ondertussen gestreden. Vader Van Der Haar: “Lars staat echt op haren en snaren”. Haarscherp dus. In de achtergrond was de strijd om de overige podiumplaatsen een stuk interessanter. Wanneer na Vantornout ook nog eens een tweetal met onder meer Van Kessel kwamen aansluiten bij Pauwels en Meeusen was de spanning compleet.

In die strijd zouden Pauwels en Corné Van Kessel aan het langste eind trekken. Maar onthouden doen we vooral de demonstratie van de kleine Nederlander, Lars Van Der Haar.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: