//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sterke Van Der Poel pakt eerste klassementscross, Nys derde na gemiste start

Mathieu Van Der Poel heeft z’n allereerste grote zege in een klassementscross bij de profs beet. De 19-jarige Nederlander remonteerde in de finale landgenoot Lars Van Der Haar. Sven eindigde derde na een compleet gemiste start.

De allereerste cross voor de Superprestige markeert de échte start van het veldritseizoen. Na de proevertjes in Neerpelt en Erpe-Mere stonden bij alle veldrijders de zenuwen strak gespannen om niet al meteen in de eerste cross puntenverlies te lijden.

Bij de start werd er voor een recent overleden lid van de organisatie een minuut stilte gehouden. De automatische startlichten sprongen daarna veel te snel op groen, waardoor heel wat veldrijders even van de kaart waren en wat laat reageerden. Ook Sven Nys en Klaas Vantornout waren daarbij. Nys: “Ik denk dat het mijn eigen fout was. Ik was wat verrast en daardoor meteen het ritme kwijt.”

Nys draaide door de slechte start pas rond 20ste stelling het veld in. Gecombineerd met een snelle cross zoals die van Gieten is zo’n fout moordend: “Ik heb meteen besloten om het maximum eruit te halen.”, vertelde Sven.

mvdp

Mathieu Van Der Poel – © Sander V. Ginkel (via Wikimedia Commons)

Sterke Van Der Poel
Een opgemerkt gezicht aan de start is dat van de 19-jarige Mathieu Van Der Poel. De Nederlander, eigenlijk nog belofte, koos ervoor om het grootste deel van het seizoen toch al bij de profs te betwisten. Dat getuigt van zin in het crossen en dat was ook wat hij toonde bij de start van zijn eerste klassementscross bij de profs.

Van Der Poel kreeg echter te kampen met kettingproblemen en zakte terug, het sein voor landgenoot Lars Van Der Haar om er een lap op te geven. Van der Haar sloeg een kloof, maar had nog niet definitief met Van Der Poel afgerekend. Meer nog, de Nederlander liet een achtervolgend groepje met Vantornout en ook Nys achter zich en ging op en over Van Der Haar. Die actie was meteen goed voor zijn eerste klassementszege bij de profs. Van Der Haar en Sven mochten het podium vervolledigen.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: