//
Je leest...
Wedstrijden, Zomer

Sven meteen derde in allereerste MTB na onderbreking

HOUFFALIZE – De Kannibaal van Baal is na een periode van welgekomen rust al meteen derde geëindigd in zijn allereerste MTB van het seizoen. Winnaar in Houffalize werd de de Zweed Matthias Wengelin. “Ik ben zeer tevreden met mijn derde plaats op dit technisch zware parcours”, twitterde Nys achteraf.

Vakantie is een woord dat nauwelijks in de woordenboek van Sven Nys staat. Na een korte onderbreking met hier en daar een uitstap, werd bij de start van de allereerste mountainbikewedstrijd de blik nu weer volledig gericht op komende winter.

Het programma van Nys is vooral gevuld met mountainbikewedstrijden, die in tegenstelling tot de voorgaande jaren niet als bedoeling hebben punten te sprokkelen voor de Olympische Spelen, maar louter ter voorbereiding op de cross zullen verreden worden. Door de unieke samenstelling van een ploeg met maar twee renners, moest de renner immers op zoek naar alternatieven. De UCI laat geen ploegen van maar twee renners toe in wedstrijden van bijvoorbeeld het niveau van de Ronde Van België.

“Ik wil gewoon genieten”
Al van bij de start in Houffalize, trekt de Zweed Matthias Wengelin in de aanval. Hij houdt er een verschroeiend tempo op na. Sven Nys: “Die Zweed was al meteen weg vanaf de eerste ronde, zijn tempo was me te hoog.”

Op vlak van techniek loopt het nog niet helemaal perfect bij de Kannibaal uit Baal. “Op de zeer technische afdaling verloor ik telkens 10 seconden. Uiteindelijk was de derde plaats het hoogst haalbare.” Sven benadrukt dat de wedstrijden louter voor het plezier zijn: “Ik leg mezelf zeker geen druk op, maar wil gewoon genieten”.

Nys vertrekt nu op stage naar Mallorca, waar hij de komende twee weken zal trainen met het oog op de volgende wedstrijd in Verrebroek en de wereldbeker mountainbike in Nove Mesto.

Bekijk het volledige zomerprogramma van Sven hier

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Sven meteen derde in allereerste MTB na onderbreking

  1. Spijtig dat er zo weinig media-aandacht voor deze nochtans prachtige sport is. Bovendien is de kritiek aan het adres van Nys, omdat hij de organisatie van het BK zelf in handen wil nemen, wel bijzonder laag bij de grond. Nogmaals een bevestiging van het gebrek aan professionalisme in de Belgische wielersport.

    Geplaatst door laurenssoenen | 3 mei 2014, 09:08
  2. Proficiat Sven …

    Geplaatst door Rita Van Den Broeck | 3 mei 2014, 16:50

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: