//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

Sven rijdt naar 9de Belgische titel en verpulvert tegenstand in Waregem

Sven heeft op een dominante wijze z’n negende titel binnengehaald. Rob Peeters en Bart Wellens vervolledigden het podium. Niels Albert en Klaas Vantornout stapten uit de wedstrijd.

De aanloop naar het kampioenschap verliep, naar traditie, allesbehalve commotieloos. Klaas Vantornout zou geld aangeboden hebben om de balken in het parcours te verleggen, Niels Albert wilde Nys ‘eraf lopen’ en bezoekers zouden wegblijven wegens het hoge toegangsgeld.

Het is Joeri Adams die het startbeeld van de wedstrijd inkleurt. Alle favorieten kenden een goeie start, alleen Rob Peeters geraakte een beetje in de achtergrond verzeild.

Niels Albert was de eerste van de favorieten die z’n gelaat toonde. Albert verhoogde het tempo, maar niemand moest het wiel van de renner van BKCP-Powerplus loslaten.

Zandbak, geen balken
Daarna was het de beurt aan de zandbak om de renners de nodige last te bezorgen. Sven was ondertussen op kop gekomen en kliefde foutloos door de zandbak. Daarachter stropte het door een foutje van Adams. Dat leverde een gaatje van 7 seconden op voor Nys. De vogel was gaan vliegen.

Niemand van de achtervolgers had nog de punch om de Wereldkampioen nog even te bedreigen. Alleen Wellens kwam nog op een zestal seconden, maar raakte nooit nog bij de kop van de koers. Klaas Vantornout en Niels Albert zakten steeds verder weg en gooiden allebei uiteindelijk de handdoek in de ring.

Zo reed Sven op een dominante wijze naar de overwinning. Rob Peeters schudde Wellens na de materiaalpost van zich af. Zij vervolledigden het podium. Het is al de negende keer dat Nys Belgisch Kampioen wordt.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: