//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Sven opnieuw ‘unbeatable’ in zijn eigen Baal

Een ware onemanshow werd het op de Balenberg! Op zijn gloednieuwe fiets verpulverde Sven de concurrentie en smeerde naaste concurrent Albert meer dan een minuut aan de broek in het BPost-klassement.

Een gloednieuwe ploeg, een gloednieuw jaar Ă©n een gloednieuwe fiets. Zou het al op de eerste dag van 2014 het recept worden voor succes? Sven bleef voor de start eerder voorzichtig: “Ik heb nog geen enkele wedstrijdkilometer gereden met deze nieuwe fiets, dus we zullen zien hoe het lukt”. Naaste concurrent in het BPost-klassement, Niels Albert, bleef nuchter. “Ik ben hier op dit parcours nog nooit top geweest, maar we gaan alles eraan doen om hoger te eindigen dan het derde trapje”, aldus Niels Albert.

Trek Boone = vliegmachine?
Toch waren die zenuwen een maat voor niets, integendeel. Al in de eerste ronde voerde Nys de druk op de concurrentie zodanig op dat alleen Walsleben en daarna Rob Peeters nog de Wereldkampioen een klein beetje konden bedreigen, maar Nys kwam nooit echt in de problemen.

In de tweede ronde was de koers eigenlijk al gereden. Klaas Vantornout en Bart Wellens gaven er de brui aan wegens respectievelijk ziekte en materiaalpech en Niels Albert verzeilde in de achtergrond. Albert zou zich nog knokken naar een derde plaats.

De tweede plaats werd vandaag gereserveerd voor een sterke Tsjech, Zdenek Stybar. De renner van Omega-Pharma Quickstep reed (voorlopig) zijn laatste cross van dit seizoen en zal pas laat beslissen over deelname aan het WK in Hoogerheide van volgende maand.

Als dank aan de gloednieuwe fiets stak Nys z’n ros in de lucht en gaf een smakkerd op het frame, net zoals na z’n demonstratie in Diegem.

In het BPost-klassement heeft Sven nu een ruimere voorsprong op Albert. Die volgt op bijna drie minuten (2’57”). Klaas Vantornout zakt terug naar plaats acht.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: