//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sven heerst in allerlaatste cross met Colnago-fiets

Wat een wedstrijd! Zes jaar na z’n laatste overwinning in Diegem, is het Sven nog een keertje gelukt om te winnen. Winnen deed hij voor de 350ste keer, maar voor de laatste keer op zijn vertrouwde Colnago-fiets.

Diegem, het was steeds een broertje-de-dood voor Sven. Materiaalpech hield een sterke Nys meerdere malen van de zege. Na zes jaar dan toch terug een overwinning in de Superprestigecross? De Kannibaal uit Baal blijft voorzichtig bij de start: “Ik ga er alles proberen aan te doen, maar we zullen zien. Het is een onvoorspelbare cross”.

Een perfecte start bij kunstlicht

Opmerkelijk feit bij de start van de cross in Diegem: elke topper startte zonder enig probleem. Ook Tom Meeusen leek de pechgolf eindelijk te kunnen stoppen. De kopman van Telenet-Fidea ging in de aanval en Sven ging in op de uitnodiging van Meeusen.

Samen bouwden ze een kloofje uit, Niels Albert zat wat verder achteraan en had daardoor de boot gemist. De renner van BKCP-Powerplus zette in de achtervolging alles op alles om de koplopers terug te halen.

Albert schudde de rest van de achtervolgers af, vooraan kreeg Meeusen het moeilijk en kwam Sven daardoor alleen aan kop van de koers.

Heer en meester Nys

Een slipper van Sven maakte komaf met de kleine voorsprong die de Kannibaal uit Baal uit de brand kon slepen. Geen nood, Nys leek te spelen met de concurrentie en schudde Albert opnieuw uit de kopgroep. Tom Meeusen beet zich vast in het wiel van Sven.

Albert zag de koplopers niet meer terug en ook in de voorlaatste ronde was het spelletje over voor Tom Meeusen. Nys temporiseerde en maakte in geen tijd het verschil met Meeusen.

In de laatste ronde reed Sven in een zetel naar de finish. Hij nam zelfs ruim de tijd om de fans te groeten. Aan de aankomst maakte hij een mooi gebaar voor constructeur Colnago, die hij vanaf 1 januari achter zich laat. Na Loenhout, de tweede zege in een korte tijd voor Nys.

Op Twitter klonk het na de wedstrijd zo bij Nys:

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: