//
Je leest...
Wedstrijden

Albert opnieuw te sterk aan strand van Sint-Anneke

Het is de periode van Niels Albert. De renner van BKCP-Powerplus pakte opnieuw een overwinning op het Antwerpse strand van Sint-Anneke.

Het strand van Sint-Anneke roept niet de allerbeste herinneringen op voor de Wereldkampioen, Sven Nys. Hij moest hier een aantal jaar geleden de duimen leggen voor Niels Albert tijdens het Belgisch Kampioenschap 2011. De oorzaak daarvan was een ziekte. Al moet gezegd worden, Nys pakte de zege wel in de normale Scheldecross tijdens datzelfde jaar.

Aan de start vandaag ook de beloften, waaronder Mathieu Van Der Poel, één van de poulains van Adri Van Der Poel. Zou hij hier het vuur aan de schenen van de profs kunnen leggen?

Snel, snel, snel
Het parcours in Antwerpen is weinig selectief, met enkele stroken zand die er niet veel toe doen. Dat maakt het bijgevolg een heel snelle cross. Voor de toeschouwers is het wel mooi meegenomen, zij kunnen immers genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen én daarbij ook de oversteek maken met de Flandria-boot naar de rechteroever.

Het verhaal in Antwerpen begint niet zo goed voor Sven, al in de eerste ronde maakt hij een knieval, waar Niels Albert van kan profiteren. Hij slaat een klein gat, maar dat duurt niet lang en Sven vindt weer de aansluiting bij de kop. Ook Walsleben, Peeters en ja, ook Mathieu Van Der Poel konden de aansluiting met de kop maken.

Walsleben opent de debatten
Het is Walsleben die de debatten opent. Hij geeft er na veertig minuten koers een flinke snok aan. Albert en Peeters kunnen mee, Nys moet achtervolgen. Hij ziet echter zijn achtervolging gefnuikt door een val en net op dat moment trekt Albert vooraan stevig door. Goed voor het beslissende gat.

De rest ziet Albert niet meer terug. Mathieu Van Der Poel wordt tweede, Philipp Walsleben vervolledigt het podium. Sven eindigt als negende. Op naar de Superprestige van Gavere, dus, voor wat meer geluk en minder pech.

20131207-172553.jpg

Foto’s met dank aan Camille Thys

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: