//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Superieure Nys pakt tweede zege in één weekend

Als er één iemand is die er nu al staat, dan is het Sven Nys. De Kannibaal uit Baal pakte op bijna dezelfde wijze als in Hasselt zijn negende overwinning in Asper-Gavere

Een vreemd gezicht in Asper-Gavere. De o zo bekende dreef met bomen werd het afgelopen jaar door boomrot aangetast met als gevolg het verwijderen van alle bomen.

20131118-125619.jpg

Net als een dag voordien in Hasselt is het Klaas Vantornout, deze keer samen met Lars Van Der Haar die de beste start maakt. Ze slaan beiden een kloofje. Sven kijkt de kat uit de boom en volgt na het achtervolgende groepje met Niels Albert en Philipp Walsleben.

Vooral de Duitser maakt indruk, want hij dicht alleen de kloof op de twee leiders. Achterin kwam Sven steeds beter in de wedstrijd. Langzaam maar zeker vond hij aansluiting met de voorste gelederen.

Wanneer Albert terugvalt met pech, is het sein voor Philipp Walsleben gegeven om goed door te trekken. Hij rijdt de kopgroep aan flarden en leek onderweg naar een glamoureuze overwinning.

Dat is echter buiten Nys gerekend. Op kousenvoeten sluipt hij naar het wiel van Philipp Walsleben. Tussen deze twee leiders zal worden uitgemaakt wie er met de zegebloemen naar huis rijdt.

Dat blijkt Sven Nys te zijn. Nys plaatst in de allerlaatste meters van de omloop een demarrage die hem vijf meter oplevert. Die vijf meters weet Walsleben niet meer goed te maken in de spurt. Zo wint de Kannibaal uit Baal voor de 9de keer al in Gavere.

Foto’s: Nicholas de Groote

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: