//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Bloedstollende strijd in Zonhoven eindigt in voordeel van Sven

De tweede manche van de Superprestige is in het voordeel van Sven Nys uitgedraaid. Op het spectaculaire parcours in Zonhoven perste de Wereldkampioen er nog een fantastische finale uit en klopte Niels Albert in de laatste honderden meters.

Geen al te beste start voor Sven. Hij werd opgehouden door minder technische renners. “Na belangrijke technische passages moest ik zo elke keer een gat dichtrijden”, vertelt Sven.

Het is Belgisch Kampioen Klaas Vantornout die de beste start maakt. Hij slaat meteen een kloof en niemand van de achtervolgers, behalve Nederlander Lars Van Der Haar, is in staat om aan te klampen bij Vantornout.

Op zes ronden van het einde pikten Walsleben en Niels Albert tevens hun wagonnetje aan bij de leiders. Daarachter volgden Meeusen en Sven, die eindelijk echt op gang leek te komen.

Lars Van Der Haar ging ondertussen als een bezetene tekeer. Walsleben kon het hoge tempo niet volgen en wat later moest Niels Albert ook wat gas terugnemen. Nys was ondertussen in zijn achtervolgingsrace tot Albert genaderd en samen gingen ze op zoek naar de leiders.

Dat lukte ook in de voorlaatste ronde. Tijdens de laatste ronde ontbond Niels Albert zijn duivels. Van Der Haar en Vantornout moesten al snel de prijs betalen voor hun inspanningen.

In de laatste rechte lijn ging Nys alsnog over Albert. De renner van BKCP-Powerplus had geen antwoord meer op de laatste powerpunch van Nys. De vijfde zege voor de Kannibaal uit Baal was een feit.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Zo overleggen Nys en Vantourenhout voor de start van een cross | Nieuws Over Sven Nys - 3 november 2013

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: