//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Meeusen knalt naar overwinning op Koppenberg

Geen tiende zege voor Sven op zijn favoriete omloop, de Koppenberg. In een erg snelle wedstrijd bleef het lang bij elkaar. Tom Meeusen pakte de zege na een spurt met Pauwels en Vantornout.

Geen geploeter tijdens de 24ste editie van de Koppenbergcross in Oudenaarde. Dat zorgt voor een snel parcours en een pelotonvorming van bij de start. De Brit Ian Field en Rob Peeters kregen even een voorgeleide.

Daarna viel de cross terug volledig stil. De ene keer maakte Sven het tempo, de andere keer probeerde Niels Albert een kloofje te slaan. Niemand van de favorieten kon echter het verschil maken.

Laatste ronde = strijd?
Dan maar wachten op de laatste ronde waarin alles zou moeten gebeuren. Of niet? Een aanval van Meeusen op de laatste beklimming van de Koppenberg haalde niet veel uit. In de afdaling echter, zag Belgisch Kampioen Klaas Vantornout mooi zijn kans om een kleine voorsprong uit te bouwen.

Sven zat op dat moment te ver achteraan het groepje en kon zo de kloof niet dichten. Tom Meeusen daarentegen, gooide al zijn gewicht in de strijd en maakte samen met Kevin Pauwels de kloof met Vantornout dicht.

In de spurt tussen de drie leiders moest Vantornout al snel de strijd staken. Pauwels zette aan, maar zette te veel kracht en zag daardoor zijn achterwiel wegslippen. Tom Meeusen spurtte zo naar zijn eerste zege op de Koppenberg. Sven eindigde ontgoocheld vijfde, maar doet wel een goeie zaak in het klassement van de BPost Bank Trofee waarin hij de kloof met Niels Albert verder uitbouwt.

Bekijk hier het huidige klassement in de BPost Bank Trofee

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: