//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Apocalyptische omstandigheden zetten Sven op het eerste trapje in Ronse

Sven heeft de eerste zege op Belgische bodem binnengerijfd. Het parcours van de GP Mario de Clercq was door de regen omgetoverd in een ware glijbaan. Niels Albert moest de duimen leggen voor Martin Bina en eindigde derde.

De eerste herfstbuien zorgen niet alleen op de wegen voor een glibberige situatie. Ook in Ronse was het parcours door langdurige regenval in een roetsjbaan veranderd. Dranghekken kwamen her en der op het parcours te liggen en de ‘Formule 1-start’ kon niet worden uitgevoerd doordat de startboog gewoonweg tegen het asfalt gesmakt was. Uit het feestje in de publiekstent werd vroegtijdig de stekker gehaald.

De cross ging wel door, maar niet zonder de nodige valpartijen. Eerste slachtoffer van de dag: Kevin Pauwels. Op een schuine helling ging de renner tegen de vlakte en kwam onder een afspanning terecht. De ex-kopman van Sunweb-Napoleon Games zou de achterstand die hij door de smak opliep niet meer goed maken.

Het glijballet van Ronse
Ook Sven en Niels Albert konden niet recht blijven, al waren de gevolgen hiervan snel opgelost. Er vormde zich een kopgroep met de beste renners. Daarbij Lars Van Der Haar, die enkele ronden het tempo bepaalde, Martin Bina, een sterke Walsleben, Niels Albert, Thijs Van Amerongen en natuurlijk Sven.

De groep dunde één voor één uit mede door de tempowisselingen van Van Der Haar en Albert.

Op drie ronden van het einde wisselde de volledige kopgroep van fiets met uitzondering van Sven Nys. De Wereldkampioen bouwde een klein kloofje uit, dat uiteindelijk een stevige voorsprong zou worden van een dikke 15 seconden.

Albert jaagt, maar bijt in het zand
Niels Albert probeerde Sven nog wel terug te halen, maar slaagde daar niet in, integendeel. De renner van BKCP-Powerplus moest zelfs dulden dat een sterke Bina op en over Albert ging.

Niets stond de zege van Sven Nys uiteindelijk nog in de weg. Zo pakte de 37-jarige Balenaar zijn eerste zege op Belgische bodem, dit seizoen. Bina werd tweede, Albert derde. Pauwels verloor meer dan 4 minuten en mag meteen de BPost Bank Trofee vergeten.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Van Der Haar oppermachtig in Valkenburg, Sven strandt door pechdag | Nieuws Over Sven Nys - 20 oktober 2013

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: