//
Je leest...
Wedstrijden

Slechte dag nekt toppers in Laarne

Met een twaalfde plek en tiende plek mogen respectievelijk Sven Nys en Niels Albert er zeker van zijn, hun dagje was het niet. Tom Meeusen daarentegen spurtte tegen ploegmakker Rob Peeters naar de zege.

Foto: Yvette Danneels

Foto: Yvette Danneels

Albert, ‘Berten’, Van Damme, de levende legende aan wie deze cross wordt opgedragen, was er voor de start al zeker van. Het zou snel worden. Met weinig technische stroken, hooguit hier en daar wat zand, is dit zeker en vast niet de moeilijkste omloop in het crosscircuit. We kregen zowaar heimwee naar het ploeteren rond het kasteel van Laarne.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tempo direct na de start de hoogte invliegt. Sven start uitstekend, Niels Albert doet dat een heel pak minder, maar ook Kevin Pauwels sukkelt met zijn start. De twee zullen zich uiteindelijk wel weer op het voorplan nestelen.

Eén Fidea, twee Fidea
In de tweede ronde gaat Rob Peeters aanvallen. Tom Meeusen, ploegmaat van Peeters, laat het gaatje vallen en zo krijgt de renner van Telenet-Fidea een kleine voorgeleide.

Dat is niet naar de zin van Klaas Vantornout en hij besluit om in de achtervolging te gaan. Meeusen pikt zijn wagonnetje aan en de twee komen uiteindelijk bij leider Peeters.

Achterin proberen Niels Albert en Sven het trio terug te pakken, al lukt dat niet. De twee toppers besluiten dan maar uiteindelijk de strijdbijl te begraven.

Voorin heeft Klaas Vantornout problemen met de versnellingen. Dat zorgt voor een klein gaatje dat de kopman van Sunweb-Napoleon Games nooit meer dicht zal rijden.

Zo gaan de twee ploegmaats Peeters en Meeusen samen de finale in. Na een strijd zij aan zij, spurt Meeusen Peeters uiteindelijk uit het wiel in de laatste rechte lijn. Vantornout vervolledigt het podium, Albert wordt 10de, Sven eindigt uiteindelijk twaalfde. Volgende week staat de eerste klassementscross in Ronse op het menu.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: