//
Je leest...
Interviews, Wedstrijden

“DJ spelen was plezant”

"Motivatie vinden is niet zo moeilijk. Ik ben gewoon graag sportman"

“Motivatie vinden is niet zo moeilijk. Ik ben gewoon graag sportman”

De zomer zit erop, de herfst is eigenlijk nog niet in zicht, maar de tijd voor de cross is alvast weer aangebroken. Sven kan terugblikken op een mooie en gevarieerde zomer. “Ik ben er dan ook heel tevreden over”, vertelde Sven aan Nieuws Over Sven Nys.

Neerpelt, de eerste cross dit seizoen is het alvast niet voor de 37-jarige Kannibaal uit Baal. Nys trok afgelopen weken naar Las Vegas voor een avontuur dat zijn gelijke niet kende. Al kan hij niet veel verschillen aanduiden met een typisch Belgische cross. Buiten de warmte dan. “Het publiek is talrijk en erg enthousiast en ook de organisatie was tip-top in orde.” Sven hoopt de komende jaren meer topcrossers te overtuigen de stap over de plas te maken. “Het is goed dat de cross daar leeft. Ik vond het eigenlijk allemaal héél indrukwekkend.”, aldus Nys.

Met ondermeer een Belgische titel in het mountainbike, een zesde plaats op het EK en een aantal zeges, kan de wereldkampioen cyclocross tevreden terugblikken op zijn zomer. “Ik voel dat ik klaar ben om het crossseizoen te starten”, klinkt het dan ook vol zelfvertrouwen.

Bye, bye wegploeg..
Toch is de zomer geëindigd met een minder fijn bericht. Dat sponsor Crelan ermee zou ophouden de wegploeg te sponsoren, was al langer geweten. Nu ook Euphony, volgens de krant De Tijd, op het rand van het faillissement zou staan en er ook geen andere sponsor bereidwillig werd gevonden, gaat de stekker uit de wegploeg. “Da’s erg jammer”, zucht Sven. “We hadden gehoopt dat er nog iemand anders zou opstaan, maar dat is blijkbaar niet gelukt.”

Sven tijdens de eerste wedstrijd op Belgische bodem (althans voor hem), Neerpelt

Sven tijdens de eerste wedstrijd op Belgische bodem (althans voor hem), Neerpelt

In de cross blijven Sven Nys en Sven Vanthourenhout ook in 2014 met de naam Crelan gelinkt. Een welgekomen zekerheid, al zou het maar vreemd zijn dat een wereldkampioen veldrijden geen hoofdsponsor zou vinden. De publiciteit gelinkt aan de welbekende trui met regenboog is namelijk van onschatbare waarde.

“Ik ben gewoon graag sportman”
In de zomer was er ook nog tijd voor wat ontspanning. Sven maakte zijn opwachting als DJ op een evenement in zijn woonplaats Baal-Tremelo waar hij zelf het beste van zichzelf gaf in een erg gesmaakte DJ-set. Toekomst verzekerd? “Bwa”, grijnst Nys, “dat zal niet zo snel meer gebeuren. Maar, het was wel erg plezant”

Zijn carrière op de fiets duurt al iets langer dan zijn DJ-loopbaan. Met twee wereldtitels, een bijna ontelbare reeks aan Belgische titels en andere overwinningen en hoofdprijzen, heeft Nys alles bereikt wat er in de veldritsport te winnen valt. Waar haal je dan in godsnaam nog de motivatie vandaan om tijdens de barre winter telkens weer op de tweewieler te kruipen? “Dat is niet zo moeilijk,” verduidelijkt de Koning van het Veld, “ik ben gewoon graag sportman. En als wereldkampioen is een motivatie zoeken niet erg moeilijk.”

Flitsend Neerpelt

Niels Albert pakte de zege in het snelle Neerpelt

Niels Albert pakte de zege in het snelle Neerpelt

Dan maar naar het echte werk, de cross in Neerpelt. Die heeft in vergelijking met vorig jaar een facelift ondergaan. Iets technischer, maar toch nog steeds snel, naar wij vermoeden. Grootmeester? “Het is inderdaad anders geworden, al was het nog steeds vliegen. Het is ook nog lente, maar da’s aangenaam om zo te starten. Ik ben ook tevreden over mijn prestatie (Sven eindigde tweede, nvdr.). Dat geeft me ook het gevoel dat er nog veel progressie op zit”.

Progressie zal er zeker nog zijn, voor elke renner in de cross. We wensen de Kannibaal van de cross alvast een vruchtbare winter toe.

© 2013 – Nieuws Over Sven Nys – Niels Timmermans

Meer: Bekijk de video op onze Facebookpagina (binnenkort)

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: