//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

BK Mountainbike belooft spanning en spektakel

Wie zondag niet naar de festiviteiten voor de Nationale Feestdag afzakt, heeft misschien geen ongelijk. Op de Belgische feestdag wordt immers het BK MTB verreden en dat in een spectaculair en mooi kader.

plancircuitvtt

Het parcours van het BK MTB

Voor de volgende strijd om de driekleur in de cross-country worden de tenten opgeslagen in het gloednieuwe wielercentrum Jean-Luc Vandenbroucke in Cerfontaine. Dat ligt op het domein van de Lacs de l’Eau d’Heure, een park rond de grootste meren van België.

De organisatoren beloven alvast spektakel op een naar hun zeggen erg technische omloop. Deze Belgische kampioenschappen Mountainbike en Biketrial maken trouwens deel uit van een lange reeks nationale evenementen op de site van les Lacs de l’Eau d’Heure. In 2014 vindt hier de Belgian Cycling Happening plaats, in 2015 de Belgische Kampioenschappen op de weg voor beloften en elites zonder contract, in 2016 de Belgische Kampioenschappen op de weg voor mannen en vrouwen elites met contract, in 2017 het nationaal kampioenschap voor beginners en in 2018 dat van de juniores.

Strijd Nys vs. Pauwels?
Sven toonde al in Sankt-Vith (waar hij won, nvdr.) dat hij goed op schema zit met als doel een mooie prestatie op het BK. Al wil hij de boot nog wat afhouden. ‘Sankt-Vith zegt niets over het BK’, liet hij op de website cyclo-cross.info optekenen.

Verwacht wordt dat Sven concurrentie kan krijgen uit het kamp van medecrosser Kevin Pauwels. Ook hij wil echter niet gezegd hebben dat hij kans maakt op de titel.

Beide kanshebbers schuiven dus de druk wat door, al kan de concurrentie uit iets minder verwachte hoek komen. Afwachten dus wie er de koning van het BK wordt in Cerfontaine…

Een heel weekend activiteiten op het domein van Les Lacs de l’Eau d’Heure

Gedurende heel het weekend staat Cerfontaine in het teken van de fiets. Op zaterdag 20 juli worden diverse mountainbiketochten georganiseerd, met 3 circuits 15 – 25 – 40 km. Er is ook een avondmountainbiketocht voor personen die houden van Fun op de circuits van 15 en 25 km, de inschrijvingen starten vanaf 19 u met een gegroepeerd vertrek om 21 u. Alle tochten kosten 5€ per persoon.

Zaterdag is de toegangsprijs tot het BK gratis en ook zondag hoef je niet diep in de portefeuille te tasten, dan kost een toegangsticket maar 5 euro.
Hoe het BK bereiken?
Met de wagen

Repository

Vanaf de N40 wordt er voor aangepaste bewegwijzering gezorgd.

Andere vervoerswijze
Kijk hiervoor op de website van het domein zelf: http://www.lacsdeleaudheure.be/leh-nl/menu-de-droite/de-meren-bereiken/index.html. Het station van Walcourt ligt op een tiental kilometer afstand.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “BK Mountainbike belooft spanning en spektakel

  1. Natuurlijk op basis van St. Vith zou je zeggen: duel Sven en Kevin Pauwels, maar vergeet Kevin Van Hoovels niet, want die is er zeker op gebrand om zijn 2de plaats van vorig jaar in Beringen-Mijn uit te wissen.. Het kan hier alle kanten uit.. maar voor mij staat Sven op de hoogte plaats nu zondag.

    Geplaatst door Paul S | 17 juli 2013, 12:36

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Dit was Nieuws Over Sven Nys in 2013 | Nieuws Over Sven Nys - 1 januari 2014

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: