//
Je leest...
Andere

Crelan trekt stekker uit sponsoring wielerploeg

_MG_9955 (Small)

Op de voorstelling van de wegploeg Crelan-Euphony werd nostalgisch teruggekeken op de rijke geschiedenis van de wielerploeg. Crelan gaat het laatste jaar in als sponsor van de wielerploeg. “We willen in schoonheid eindigen”, aldus sponsor Luc Versele.

25 jaar al, zo lang is ploegleider Gérard Bulens al actief in het wielrennen. Hij heeft dan ook alles gezien. Ook de evolutie van het wielrennen door de jaren heen heeft hij van dichtbij mogen meemaken. “Toch merk ik dat de evoluties op vlak van bijvoorbeeld kledij, materiaal, statuten voor renners fundamenteel niet zo veel veranderd hebben. Het wielrennen blijft ontegensprekelijk een sport van het volk. Dat moet ook zo blijven”, zegt Bulens.

Ook de donkere dagen van het wielrennen heeft Bulens meegemaakt. Over Armstrongs bekentenis wil hij het volgende kwijt: “Iedereen liegt. Armstrong op kop. Dat is jammer, want het wielrennen heeft het niet gemakkelijk om op die manier nieuwe sponsors te vinden”, vertelt Bulens. Bulens is ook niet mals voor de UCI. “Iedereen heeft de kans om met een schone lei te beginnen, laten liggen, de UCI op kop.”

Laatste jaar in schoonheid
Luc Versele, CEO van Crelan, kijkt op zijn beurt tevreden terug op de samenwerking. “Dertien jaar lang heeft Landbouwkrediet ervoor geijverd beloftevolle Belgische jongeren te laten proeven van en door te groeien in de professionele wielrennerij. De naamsbekendheid van de bank steeg tot meer dan 80% met dank aan Sven Nys.”

Hoewel het de bedoeling was om al vroeger te stoppen, besliste de bank vorig jaar om ook voor het seizoen 2013 nog als hoofdsponsor op te treden. “We willen in schoonheid eindigen. We hebben er alle vertrouwen in dat Euphony de fakkel als nieuwe hoofdsponsor zal kunnen overnemen”, vertrouwt Versele toe.

Toch verdwijnt de bank niet volledig uit de wielersport. Met wereldkampioen Sven Nys blijft Crelan in het veldrijden aanwezig. Luc Versele: “We willen zeker in het veldrijden aanwezig zijn tot Sven Nys zijn actieve carrière afsluit.”

Ambities
Gérard Bulens weet op welk vlak de ploeg in het peloton aanwezig moet zijn. “Onze belangrijkste doelstelling is opnieuw in de kijker te lopen in de klassiekers waaraan we deelnemen. Verder moeten de renners proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.” Zaak dus om beter te doen dan de 13 zeges uit 2012.

PloegFlickr
Foto’s bij dit bericht:
Bekijk het fotoalbum met foto’s van Paul Sweeck en Niels Timmermans.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: “DJ spelen was plezant” | Nieuws Over Sven Nys - 30 september 2013

  2. Pingback: Dit was Nieuws Over Sven Nys in 2013 | Nieuws Over Sven Nys - 1 januari 2014

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: