//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

12de eindzege voor Sven in Middelkerke

SuperprestigeMiddelkerke180213

Klaas Vantornout is de winnaar van de allerlaatste manche van de Superprestige geworden. In Middelkerke eindigde hij voor Niels Albert en Tom Meeusen. Sven werd vijfde, maar pakte wél zijn 12de eindzege ooit in de Superprestige.

Erg veel volk is er opgedaagd voor de allerlaatste manche van de Superprestige. Het sportpark “Krokodiel” in Middelkerke krijgt meer dan 20.000 supporters over de vloer. Een record.

Sven kan ook op weg zijn naar een mooi record. Als alles goed gaat, kan hij in Middelkerke zijn twaalfde eindzege in de Superprestige meepakken.

In de lange startstrook is Bart Wellens het beste weg. In het spoor volgen Radomir Simunek en Belgisch Kampioen Klaas Vantornout. Sven startte minder en was op zo’n acht seconden van de kop terug te vinden, in het gezelschap van Julien Taramarcaz.

Vervolgens nam Klaas Vantornout de koers in handen. Hij slaagde erin om samen met Niels Albert een kloofje te slaan. Daarachter volgden Sven en Tom Meeusen.

Moeilijke dag voor Pauwels

Nog verder daarachter vonden we Kevin Pauwels terug. Door een griepje kwam Pauwels met flannellen benen aan de start. De renner van Sunweb-Napoleon zou pas veertiende eindigen. Pauwels zou zo uiteindelijk de derde plaats in de eindstand van de Superprestige verliezen aan ploeggenoot Klaas Vantornout.

Tom Meeusen en Sven Nys zouden vervolgens aansluiting vinden bij de koplopers. Meeusen wilde laten zien wat hij in huis had en trok meteen stevig door. Klaas Vantornout was de enige die echt op de aanval van Meeusen kon reageren. Wat later kwam het toch tot een hergroepering.

Die hergroepering was voor Klaas Vantornout het sein om nog eens goed door te trekken. Hij sloeg een kloof en wist zijn voorsprong uit te breiden naar een dikke zes seconden. Meeusen en Albert streden voor de tweede plaats, want Sven kwam in de laatste ronde ten val. Sven zou vijfde eindigen, nadat hij door die val ook Bart Aernouts voor zich zou moeten dulden. Albert trok in de spurt voor de tweede plaats aan het langste eind.

“Ik kon de echte Nys niet tonen”

Sven was achteraf erg tevreden met zijn twaalfde eindzege. Maar de Wereldkampioen was wel een beetje ontgoocheld dat hij die niet in de verf had weten te zetten door een overwinning. “Spijtig voor het talrijk opgekomen publiek. Ik had vandaag niet meer de benen om de echte Nys nog een keertje te tonen. Ik mis de frisheid”, besluit Sven.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: