//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sven pakt zestigste zege Superprestige in Hoogstraten

DSC06992

© Niels Timmermans

De zestigste keer wint Sven Nys al een Superprestigemanche. In Hoogstraten stond hij opnieuw op het hoogste schavotje, geflankeerd door Klaas Vantornout (tweede) en Kevin Pauwels (derde).

In Hoogstraten had het, in tegenstelling tot andere delen van het land, flink gesneeuwd. Het parcours was dan ook omgedoopt tot een echte modderpoel door het water van de smeltende sneeuw. Zonder twijfel een zware omloop, gecombineerd met enkele pittige hellingen.

Het duurt dan ook niet lang of er scheidt zich een kopgroep af. De gelukkigen om vooraan te zitten zijn Belgisch Kampioen Klaas Vantornout, Wereldkampioen Nys, Bina en Walsleben. Pauwels en Albert hadden duidelijk een mindere dag en zouden de hele wedstrijd moeten achtervolgen. Pauwels zou nog als derde eindigen, Albert zou pas zesde eindigen.

Bina en Walsleben moesten door het hoge tempo loslaten. We kregen een beklijvende slotfase waarin Vantornout en Nys zij aan zij vochten voor de overwinning. Geen van beide geraakte weg in het veld en dus kregen we een spurt. Daarbij zette Sven aan en Vantornout moest lossen.

Op die manier behaalt Sven zijn zestigste zege in de Superprestige en vergroot hij zijn voorsprong op concurrent Pauwels in de strijd om het eindklassement. Volgende week is er nog de allerlaatste manche in Middelkerke.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: