//
Je leest...
Kampioenschappen, Sven wereldkampioen, Wedstrijden

Sven wordt voor de tweede keer WERELDKAMPIOEN!

Sven is voor de tweede keer wereldkampioen geworden. Hij liet Vantornout achter zich. Kevin Pauwels kende een pechdag. Van Der Haar eindigde derde.

De cross werd geopend door Francis Mourey. De Fransman pakte gauw 19 seconden en in de achtergrond was het aangewezen op de mannen van Sunweb-Napoleon Games om het gat te dichten. Sven was goed gestart en zat direct in de voorste rangen, Niels Albert maakte een mindere start en was rond plaats acht terug te vinden.

Pauwels
Kevin Pauwels was de eerste die bij Mourey kon komen aansluiten. Daarachter volgde Sven met als “sticker” Klaas Vantornout. Een aantal stroken later konden ook zij komen aansluiten.

Daarna was het pokeren geblazen. Kevin Pauwels plaatste enkele versnellingen en kreeg enkele meters, maar telkens kon Mourey het gat dichten. Sven zat nog steeds opgescheept met Klaas Vantornout die perfect het ploegenspel speelde.

Niels Albert hing continu aan de rekker. Hij kon nu eens wel aansluiten, dan weer niet. Het was duidelijk dat hij geen rol ging spelen in de strijd om de wereldbeker.

Foto: © Nicholas de Groote

Foto: © Nicholas de Groote

Vantornout en Sven Nys
Mourey had alles of niets gespeeld en kreeg niets. Hij moest loslaten door een lekke band. Even later was het spelletje voor Kevin Pauwels ook uit. Pauwels kreeg problemen met zijn ketting en verloor vele kostbare seconden.

Het duel verschoof dus naar Sven Nys en Klaas Vantornout. Het werd een bloedstollend stuk waarin geen enkele van beide renners een meter toegaf op elkaar. Mario De Clercq vertelde Sporza dat het spel al gespeeld was. “Sven wordt wereldkampioen”, zei hij.

De concurrenten wachtten blijkbaar tot de allerlaatste ronde. Vantornout maakte bij een klim een klein foutje en bleef eventjes met zijn fiets in de omheining hangen. Sven rook bloed en versnelde, om later nog eens te versnellen bij de balkjes, “zijn” stuk. Vantornout brak en zo had Sven de noodzakelijke voorsprong om voor de tweede keer wereldkampioen te worden.

Uitslag

 1. SVEN NYS
 2. Klaas Vantornout
 3. Lars Van Der Haar
 4. Bart Wellens
 5. Philipp Walsleben
 6. Julien Taramarcaz
 7. Radomir Simunek
 8. Niels Albert
 9. Thijs Van Amerongen
 10. Martin Bina
 11. Francis Mourey
 12. Kevin Pauwels
 13. Simon Zahner
 14. Enrico Franzoi
 15. Bart Aernouts
 16. Marcel Meisen
Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “Sven wordt voor de tweede keer WERELDKAMPIOEN!

 1. van harte gefeliciteerd sven !!! je bent een groot meester in de cross en als mens.respect man, jouw toewijding en opoffering al die jaren en een palmares om u tegen te zeggen . we hebben veel bewondering en simpatie voor jouw . woorden komen tekort …… het ga je goed sven …. zeer trots de nieuwe wereldkapioen sven nijs!!!!!

  Geplaatst door vercammen sven | 3 februari 2013, 16:50

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Sven morgen gehuldigd door provincie Vlaams Brabant | Nieuws Over Sven Nys - 13 mei 2013

 2. Pingback: Van Der Haar oppermachtig in Valkenburg, Sven strandt door pechdag | Nieuws Over Sven Nys - 20 oktober 2013

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: