//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Sven duidelijk nog niet hersteld van ziekte

Kevin Pauwels heeft vandaag een dubbelslag geslagen op het snelle parcours in Rome. De renner van Sunweb-Revor kon profiteren van het ploegenspel.

Het parcours in Rome was voor een keertje iets anders dan de renners al een tijd gewoon waren. Biljardvlak en supersnel door de verschillende metalen platen die overal op het parcours neergelegd waren.

Het snelle parcours zorgt ervoor dat er nog geen afscheiding komt na de eerste ronde. Vervolgens geraakte de motor van Albert helemaal opgewarmd en hij kreeg Pauwels, Mourey, Vantornhout en Van Der Haar mee. Daarachter volgden Fontana en Bina. Zij werden op hun beurt gevolgd door een ruime groep achtervolgers met daarin ook Sven.

Van der Haar maakte vervolgens een stevige smak en viel weg uit de kopgroep. Dat was het sein voor Vantornout en Pauwels om het heft in eigen handen te nemen. Pauwels liet het gat vallen voor Vantornout en noch Albert noch Mourey kregen het gat dicht. Achterin verloor Sven steeds meer terrein. Hij was duidelijk nog niet hersteld van zijn ziekte.

Pauwels had nog wel een stevige sprong in de benen. In geen tijd kwam hij bij zijn ploegmaat en liet die een tijdje later ook achter. Vantornout leek op weg naar een tweede plaats, maar zag die alsnog gefnuikt wegens kettingproblemen. Zo kon Fontana in zijn eigen land mee op het podium. Albert reed zonder ongemakken naar plaats twee. Sven eindigde pas twintigste op een dikke twee minuten. Hij is duidelijk nog niet uitgeziekt. “Als het zo blijft, heeft het BK niet veel zin. Ik zal moeten overleggen met mijn coach Paul Van Den Bosch”. Over enkele weken heeft Niels Albert voldoende aan een derde plaats om de Wereldbeker op zak te steken. Sven staat derde in het klassement, na Kevin Pauwels.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: