//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sven wordt zevende in Diegem

Sven heeft vandaag de schade moeten beperken in Diegem. Hij pakte de zevende plaats. Niels Albert toonde dat hij helemaal niet te maken had met een slechte dag en pakte overtuigend de zege.

De laatste afspraak van dit drukke weekend bracht de crossers naar Diegem, een cross waar Sven een haat-liefdeverhouding mee heeft. Hij reed hier al enkele keren in de winnende positie, maar kreeg dan te maken met pech. Toch wist hij hier al vier keer te winnen.

De cross ging om na 17u van start en werd dus bij kunstlicht verreden. Een huzarenstukje dat de organisator van Diegem elk jaar een stevige energiefactuur bezorgt.

Sven had in Bredene zijn rekening voor Loenhout al vereffend, maar het zou hem goed uitkomen om hier een goede plaats te behalen. Zo kwam hij immers dichter bij een eindoverwinning in de Superprestige.

Achter de feiten aan
Sven startte redelijk, maar zakte vrijwel meteen terug weg naar het midden van het pak. Geen erg, want ook Niels Albert had zijn start volledig gemist en was zelfs achter de Belgische Kampioen terug te vinden.

Het regende al van bij de start en dat was te merken op sommige loopstroken en in de materiaalpost, die nog steviger dan anders onder water stond. Voorin streden Klaas Vantornout en Rob Peeters aan de kop van de koers. Ze kregen meteen het gezelschap van de Tsjech Zdenek Stybar die een stevige tussenspurt plaatste. Dat zorgde voor een afscheiding. Even later konden ook Van Der Haar, Aernouts en Pauwels komen aansluiten. Niels Albert maakte een ronde later de aansluiting.

De Belgisch Kampioen had moeite met het vinden van het juiste tempo en kreeg daarbij hulp van ploegmaat en vriend Sven Vanthourenhout. Langzaamaan maakte hij terrein goed.

Voorin had Albert een tijdje kunnen herstellen van z’n inhaalmanoeuvre. Vantornhout reed weg van de kopgroep en Albert pikte z’n wagonnetje aan. Vervolgens overtroefde Albert de renner van Sunweb-Revor en plaatste en verschroeiende aanval op de Regimentsberg. Vantornhout had geen antwoord op de demarrage van Albert en zou even later terug worden opgeslokt door het achtervolgende groepje met ondermeer Stybar en Pauwels.

Schade beperken
Sven vond ondertussen aansluiting met datzelfde groepje, maar hing toch aan de staart. Hij moest duidelijk even herstellen. In de laatste 400 meter wist hij nog enkele plaatsen op te schuiven en zo de nodige punten voor het Superprestigeklassement op te sparen. Hij eindigde op een zevende plaats. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Kevin Pauwels. Stybar maakte z’n rijtje podiumplaatsen af met een derde plaats.

In het Superprestigeklassement volgt Albert nu op 9 punten van de Kannibaal uit Baal.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Het drukke weekend van Sven Nys « Nieuws Over Sven Nys - 30 december 2012

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: