//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Sven beleeft absolute pechdag in Loenhout

Een absolute pechdag is het geworden in Loenhout. Sven viel twee keer over de omheining en geraakte daardoor zo ver achterop dat hij uiteindelijk moest opgeven. De strijd voor het BPost Bank Trofee Klassement lijkt nu zo goed als over.

Het zijn barre weersomstandigheden in Loenhout die de wedstrijd zullen bepalen. Het gaat dan ook meteen bij de start moeilijk voor het peloton dat zich door de logge massa modder moet ploegen. De Zwitser Taramarcaz ging als eerste tegen de grond, waardoor ook Sven opgehouden werd.

Het zou het begin inluiden van een absolute pechdag voor Sven. Even later blijft hij met zijn fiets achter een paaltje haken, wat hem 35 seconden verlies oplevert. “Na die eerste keer dacht ik nog wel te kunnen terugkomen”, aldus Sven. Maar zoals het de Wet van Murphy betaamt, is Svens lijdensweg nog niet over. Hij gaat nog een tweede keer tegen de grond en geraakt nog verder in de achtergrond verzeild.

Vooraan maakten Klaas Vantornout, Zdenek Stybar en Niels Albert het mooie weer. Die laatste pakte ook de tussenspurt mee en Klaas Vantornout moest lossen. Zo gingen we een tijdje met twee leiders verder, totdat Stybar in de voorlaatste ronde een demarrage plaatste. Albert moest de rol lossen, maar kon toch nog een tweede adem vinden en terug komen aansluiten bij Stybar. De Wereldkampioen nam vervolgens de koers helemaal in handen en wist de zege binnen te halen met een goeie 10 seconden voorsprong.

“Wij zijn geen beesten”
In de achtergrond had Sven het moeilijk. Een paar toeschouwers lieten zich niet van de beste kant zien en kieperden steevast bier over de Belgisch Kampioen. “Dat was telkens dezelfde persoon”, liet Sven optekenen. Sven had er vervolgens mooi genoeg van met bier beklad te worden en stapte af. Om verhaal te halen bij de toeschouwer in kwestie. “Wij zijn geen beesten”, vertelt de Belgische Kampioen. “Al wat ik vraag is een beetje respect”.

Sven wilde vervolgens een statement maken en stapte af. Door zijn opgave verliest Sven vijf minuten in het klassement van de BPost Bank Trofee. De strijd voor dit klassement lijkt spijtig genoeg over.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Sven pakt revanche in Bredene « Nieuws Over Sven Nys - 30 december 2012

  2. Pingback: Het drukke weekend van Sven Nys « Nieuws Over Sven Nys - 30 december 2012

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: