//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Superieure Nys pakt dertiende zege en leidersplaats Wereldbeker in Zolder

Er was een bloedstollend slot voor nodig, maar uiteindelijk bleek de Kannibaal uit Baal toch de betere. Op het technische en explosieve parcours van Zolder pakte Sven Nys zijn dertiende zege, voor Niels Albert.

Is de vruchtbare periode voor de Kannibaal uit Baal voorbij? Afgelopen weekend wist hij niet te winnen, in Namen pakte hij de tweede plaats door een technisch probleem van Wereldkampioen Niels Albert. Zolder is echter een ander soort omloop, technisch, maar ook explosief. Afwachten, dus.

Het is Nederlander Lars Van der Haar die de beste start maakt. Ook Sven en Niels Albert zijn goed weg. Kevin Pauwels, daarentegen heeft zijn start volledig gemist en moet vanuit de achtergrond terugkeren.

Duel
Dat heeft Albert gezien en hij rijdt naar Van der Haar toe. De Belgische kampioen ziet dat Albert van de kans gebruik wil maken en sluit mee aan, daarachter valt het gat.

Van der Haar wordt echter snel achtergelaten door Albert en Nys. We krijgen vervolgens een bloedstollend duel waarbij ieder z’n eigen capaciteiten probeert om te buigen tot een voordeel.

In de laatste ronde stort Sven zich met doodsverachting naar beneden in de technische afdaling en Albert laat een gat. Die kleine twintig seconden blijken voldoende voor Sven om zijn tweede zege ooit in Zolder binnen te halen.

Met deze zege pakt hij ook de leiding van het Wereldbekerklassement. Hij komt samen met Albert aan de leiding, Pauwels volgt op een 26tal punten.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: