//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Pauwels superieur in Namen, Sven pakt tweede plaats

Kevin Pauwels heeft op een superieure manier de wereldbekermanche van Namen gewonnen. Sven had vandaag een minder eenvoudige dag dan de voorbije weken. De Kannibaal pakte de tweede plaats door een lekke band van Albert.

20121223-161839.jpg

Foto: Wikimedia Commons

Wie denkt dat de cross in Essen zwaar was, moest eens een kijkje nemen in de omgeving van de Citadel van Namen. Technische afdalingen en zware beklimmingen maken samen met de modder het parcours tot één van de zwaarste omlopen uit het volledige seizoen.

De beste start is voor de Amerikaan Jeremy Powers. Ook Fransman Mourey is als één van de besten weg. Sven en Albert zijn terug te vinden in de middenmoot van het peloton, in tegenstelling tot Kevin Pauwels. De renner van Sunweb-Revor ruikt vervolgens z’n kans en plaatste een versnelling.

Demonstratie
Kevin Pauwels krijgt niemand met zich mee, op Mourey na. Wanneer de Fransman dan ook nog eens platrijdt, krijgt Pauwels vleugels. Hij bouwt stelselmatig zijn voorsprong uit en lijkt op weg naar een onemanshow.

Als Albert in de tweede ronde in de achtervolging gaat op Pauwels, lijkt het er op dat de Wereldkampioen alsnog kan komen aansluiten. Sven is terug te vinden rond de vijfde plaats samen met ondermeer Aernouts en Van der Haar.

Toch slaagt Albert er niet in om Pauwels bij te halen, integendeel: de wereldkampioen verliest steeds meer tijd en Pauwels breidt z’n voorsprong verder uit.

Sven vs. Albert?
De eerste plaats is op een ronde van het einde definitief voor Pauwels. In de achtergrond lijkt Sven z’n tweede adem gevonden te hebben. Hij laat Mourey en Vantornout achter zich en gaat op zoek naar Albert.

Dat lijkt niet meer te gaan lukken, want Albert heeft een voorsprong van een goeie 18 seconden tot Albert in de laatste honderden meters lekrijdt. Sven haalt Albert nog in en verzekert zich van de tweede plaats. Ondanks een mindere dag in vergelijking met de voorbije weken, doet Sven nog een goeie zaak in het klassement. De kloof tussen Albert en Nys bedraagt nog 10 punten. Pauwels volgt op 1 punt van Sven.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: