//
Je leest...
Wedstrijden

Derde plaats voor Sven in Leuven, Albert pakt zege

Het is niet altijd prijs voor de Kannibaal uit Baal. In de “losse cross” van Leuven moest heel het peloton de meerdere erkennen in Wereldkampioen Niels Albert.

Niels Albert

Niels Albert (Photo credit: Peter Huys)

Voor de start van de tweede Soudal Classic in Leuven werd gepeild naar de motivatie van Sven. “Ik heb hier nog nooit verloren”, begint de Belgische kampioen, “Daarbij komt nog eens dat het een cross is in eigen streek met veel bekenden die hier op afkomen”.

Rob Peeters, die vooraf vertelde dat het ofwel zwemmen of verzuipen was, maakte de beste start. Hij werd gevolgd door Wout Van Aert, Klaas Vantornout en de rest van het peloton. Sven maakte een slechte start en keek bij het begin van de tweede ronde al aan op een achterstand van 30 seconden.

In diezelfde tweede ronde zag Albert wegens de afwezigheid van Nys de kans schoon om aan te vallen. Niemand van de concurrenten had voldoende jus in de benen om de demarrage van Niels Albert te kunnen beantwoorden. Kevin Pauwels ging wel nog in de achtervolging, maar zag de renner van BKCP-Powerplus nooit meer terug.

Sven was ondertussen begonnen aan een inhaalrace en wist in de slotfase Fidea-renner Rob Peeters nog naar een vierde plaats te verwijzen. Albert rondde de cross af met dertig seconden voorsprong op Kevin Pauwels, Sven volgde op 52 seconden.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: