//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Allereerste zege voor Sven in Roubaix

Er zijn weinig plaatsen waar Sven nog nooit kon winnen, maar Roubaix was er één van. Vandaag maakte hij daar voorgoed komaf mee.

Roubaix

Roubaix (Photo credit: ProPress.ch – Luca Pedroni)

Roubaix is altijd al een broertje dood voor Sven geweest. Lukte het net niet omdat een andere renner sterker was, kreeg de Belgische Kampioen te maken met pech of een slechte dag. Het moest toch wel één keer lukken in Roubaix? Sven was duidelijk: “Dit is een parcours dat me normaal moet liggen met enkele technische stukken en een helling”, aldus Nys.

Sven nam een goede start, maar zakte na de balkjes een beetje weg. Vooraan leidde een sterke Taramarcaz de koers. Even later kreeg de Zwitser gezelschap van zeven andere renners waaronder Albert, Pauwels en Tom Meeusen. Sven volgde op een tiental seconden.

De beste renners vooraan
Albert zag zijn kans om met Nys een concurrent achter zich te laten en plaatste een versnelling. Pauwels en Taramarcaz konden de wereldkampioen volgen, maar de rest moest eraf.

Toch kwam Sven steeds dichter. Halfkoers hing Nys op nog maar vijf seconden van de groep en toen Sven helemaal kwam aansluiten, gooide Albert de tactiek om. Het tempo werd gedrukt en een ruime groep kon terug aansluiten.

De negen koplopers bleven echter niet lang samen, want Sven plaatste een versnelling. Pauwels en Taramarcaz volgden opnieuw gezwind, maar Albert had meer moeite met de aansluiting.

Met vier gingen ze ook de laatste ronde in. De kopgroep bleef, op Taramarcaz na, bij elkaar tot de aanloop naar de piste. Sven plaatste een explosieve demarrage en begon de spurt erg vroeg. Noch Pauwels, noch Albert konden de kloof dichten.

Uitslag

 1. Sven Nys
 2. Kevin Pauwels
 3. Niels Albert
 4. Julien Taramarcaz
 5. Lars Van Der Haar
 6. Radomir Simunek
 7. Rob Peeters
 8. Twan Van Den Brand
 9. Diether Vantourenhout
 10. Tom Meeusen
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: