//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Sven Nys scoort vier op vier in Gavere

In een prangende spurt met als naaste concurrent Klaas Vantornout heeft Sven Nys een prachtige zege behaald in Gavere. Door deze zege staat Sven aan de kop van het klassement van de Superprestige met het maximum van de punten.

Gavere is een erg zware cross met een pittige beklimming waar wel eens de beslissing zou kunnen vallen. Het militaire domein was opnieuw volgelopen in afwachting van een stevig duel.

Kon Sven vandaag twee op twee halen? Of was hij nog niet hersteld van de snelle cross gisteren in Hasselt?

De eerste ronde verliep niet voor alle renners vlekkeloos. Klaas Vantornout kreeg op de zware helling naar de materiaalpost af te rekenen met materiaalpech en moest een spurtje uit de benen persen om niet te veel achterstand na de materiaalpost opgelopen te hebben.

Vantornout zou niet de enige zijn die met materiaalpech te maken zou krijgen, ook Van Amerongen, Aernouts en anderen kregen te maken met pech.

Sven bekeek het allemaal even op de achtergrond en toen Vantornout terug bij de koplopers kwam aansluiten, plaatste de renner van Sunweb-Revor dadelijk een stevige demarrage.

Sterke Vantornout
Achter Vantornout leek niemand de benen te hebben om het gat te dichten. Bart Aernouts besloot dan maar om het alleen te proberen en ging op zoek naar Vantornout.

Sven besefte dat zijn naaste concurrenten niet sterk genoeg waren. “Niemand nam het initiatief om het gaatje te dichten, wat niet hun gewoonte is. Dan besloot ik om het zelf maar te proberen”, aldus Sven.

Slappe Albert
Met Niels Albert ging het ondertussen minder. Albert had niet zijn beste dag en zag dat op een parcours als dat van Gavere meteen afgestraft. Albert zou pas zesde eindigen. Een slechte zaak voor zijn klassement, dat beseft ook Albert. “Ik had net zoals gisteren geen goede dag”, zegt de wereldkampioen.

Sven was intussen tot bij Vantornout genaderd. Na een stevige aanval liet hij Aernouts achter zich.

Met de twee leiders gingen we ook de finale in. Vantornout wist op de cruciale momenten vooraan te zitten. Op bepaalde momenten was het bijna een waar gevecht voor de koppositie. Noch Nys, noch Vantornout wisten elkaar af te schudden.

Tandenknarsen
In die spurt was Sven de meest explosieve. “Ik had het geluk dat ik nog zo’n explosieve eindspurt in mijn benen had, blijkbaar ben ik met de jaren explosiever geworden”, blies Sven na aankomst uit. Over de mindere prestatie van Niels Albert vertelde hij het volgende: “Het is niet omdat Niels nu niet goed presteert, dat dat volgende week in Koksijde niet zo zal zijn. Niels is iemand waarmee je altijd rekening dient te houden”, waarschuwde de Kannibaal uit Baal. Een tandenknarsende Vantornout werd tweede. Bart Wellens vervolledigde het podium.

De zege in Gavere, nummer acht, is de vierde zege in de Superprestige op een totaal van evenveel wedstrijden. Door de overwinning pakt Sven een ruimere voorsprong op Albert, die nu op 8 punten volgt.

Uitslag

 1. Sven Nys
 2. Klaas Vantornout
 3. Bart Wellens
 4. Kevin Pauwels
 5. Rob Peeters
 6. Niels Albert
 7. Bart Aernouts
 8. Thijs Van Amerongen
 9. Julien Taramarcaz
 10. Lars Van Der Haar
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: