//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Prachtige solo voert Sven naar overwinning in Hamme-Zogge

Sven heeft op een bijzonder overtuigende manier de cross in Hamme-Zogge gewonnen. Hij bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en pakte zo de derde manche van de Superprestige.

Sven Nys en Albert aan de start in Neerpelt, een tijdje geleden – © Foto: Paul Sweeck

Welke renners zijn vandaag de sterksten? De renners die kozen, zoals Albert en Nys, om het zware parcours in Niel toch af te leggen? Of de renners, zoals Pauwels en Vantornout, die Niel links lieten liggen? Eén ding is voor de start al duidelijk: de grote modderpoel van een dag voordien zal niet geëvenaard worden. Hamme-Zogge is een veel sneller parcours.

De derde manche van de Superprestige begint slecht voor Niels Albert. Albert maakt een slechte start en is meteen tot achtervolgen aangewezen. Sven Nys daarentegen zet van start de andere renners onder druk. Nys rijdt stelselmatig weg van concurrenten Van Der Haar, Pauwels, en Aernouts.

Opnieuw aansluiting voor Albert
Op zes ronden van het einde komt Albert weer aansluiten bij het achtervolgende trio, maar de wereldkampioen krijgt dan te maken met een weerbarstige ketting. Albert heeft wel het geluk dat de materiaalpost zich vlakbij bevindt. Het tijdsverlies blijft eerder beperkt.

Wanneer Albert terug komt aansluiten, is Pauwels de volgende met pech. Ook bij Pauwels draait de ketting niet meer gesmeerd en even later zal hij zelfs zijn fiets in de dranghekken manoeuvreren.  Alleen Albert en Van Der Haar blijven dus over in de achtervolging op de Belgisch Kampioen.

De vogel is al lang gaan vliegen
De zege is dan al lang gaan lopen. Nys vergroot beetje bij beetje de voorsprong en toont zo dat ook op z’n 36ste nog rekening moet gehouden worden met de Kannibaal uit Baal. Hij rondt de solo op een magistrale wijze af. Albert weet in de slotfase Van Der Haar nog af te schudden. Bart Aernouts eist de vierde plaats op, voor de onfortuinlijke Kevin Pauwels.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: