//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Weer prijs voor Nys in Zonhoven

Na de Koppenberg, heeft Sven Nys nu ook de zandput van Zonhoven veroverd. Sven wist Albert te kloppen in de spurt na een bloedstollend slot. Pauwels maakte een flinke tuimelperte, maar wist alsnog vierde te eindigen.

Sven bleek nog maar eens de sterkste in Zonhoven – © Paul Sweeck


Na Oudenaarde wachtte het volgende spektakelparcours op de renners in Zonhoven. Met een diepe zandput en enkele stevige beklimmingen zou dit een echte uitputtingsslag worden. Enkel de beste renners zouden kans kunnen maken op de overwinning.

Klaas Vantornout en Lars Van Der Haar maken een blitsstart. De twee krijgen al snel een kleine voorsprong bijeen, maar ze worden op de hielen gezeten door een uitgebreide achtervolgende groep. Sven startte een beetje rustiger en was terug te vinden rond de zevende plaats.

Als zandspecialist, wilt Albert maar al te graag de koers meteen zelf in handen nemen. De wereldkampioen dicht de kloof op Vantornout en Van Der Haar. Vantornout krijgt het moeilijk en moet de wereldkampioen laten gaan. Wat later komen Kevin Pauwels en Sven Nys aansluiten bij de kop van de koers.

Tuimelpertes
Van Der Haar heeft moeite met het hoge tempo van de drie groten vooraan. De Nederlander lost beetje bij beetje. Wat later moet ook Kevin Pauwels zijn twee concurrenten laten gaan door een stevige tuimelperte. Hij is echter niet het enige slachtoffer. Ook Tom Meeusen maakt onzacht kennis met de zandgrond van Zonhoven.

Pauwels wordt zo naar de achtergrond verwezen en we krijgen een spannende tweestrijd tussen de twee beste renners van de seizoenstart. Nys en Albert wijken niet van elkaars zijde. Op plekken waar Nys enkele meters neemt, maakt Albert die op zijn favoriete stukken meteen weer goed.

De twee leiders gaan pokeren en het tempo zakt. Van Der Haar kan zelfs even terugkeren, maar moet bij een volgende tempoversnelling van Albert terug lossen.

In de laatste ronde duikt Sven Nys als eerste de laatste zandstrook in. Albert vindt echter een verborgen spoor in het zand en gaat de Belgische Kampioen alsnog voorbij. Nys zet vervolgens de Wereldkampioen een hak. Albert komt wel als eerste boven en lijkt de zege op zak te hebben. Op het laatste moment spurt de Belgische Kampioen Albert toch nog voorbij.

Uitslag

 1. Sven Nys
 2. Niels Albert
 3. Bart Aernouts
 4. Kevin Pauwels
 5. Lars Van Der Haar
 6. Julien Taramarcaz
 7. Rob Peeters
 8. Bart Wellens
 9. Klaas Vantornout
 10. Philip Walsleben
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: