//
Je leest...
Column

De wielersport beleeft zware tijden. Maar, zo schrijft Niels Timmermans: “De crisis is misschien het beste wat de sport nu kon overkomen”. Lees de nieuwe column van Niels Timmermans nu op “Niels Over De Koers”!

Niels Over De Koers - Nosn blogt

De afgelopen weken heb ik met lede ogen toegekeken hoe het wielrennen in zijn zwaarste crisis uit de hele geschiedenis is beland. De capriolen van Lance Armstrong zijn schandelijk ten aanzien van de mooiste sport ter wereld. Armstrong is niet de grootste renner aller tijden, hij is de grootste toneelspeler uit de hele theatergeschiedenis. Samen met topschrijver Johan Bruyneel zorgde The Boss voor een tragedie grandiozer dan een stuk dat ontstaat uit alle talent van Shakespeare, Euripides en Aristophanes samen.

Maar, laten we eerlijk zijn. Als het op kennis van de Griekse cultuur aankomt, staan Bruyneel en Armstrong onderaan de ladder. De Amerikaan en Belg vergaten immers één belangrijke les uit een welbekend verhaal van de mythologie. Armstrong is niets anders dan een postmoderne Icarus, Bruyneel kijkt als Daedalus met weemoed naar de val van de Amerikaan. Of om het met een volkswijsheid te zeggen: Al is de leugen nog…

View original post 275 woorden meer

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: