//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Ketting zit Nys dwars in Tabor

Een vijfde plaats was vandaag voor Sven het hoogst haalbare. Ondanks een enorm knappe prestatie in Tabor gooide materiaalpech roet in het eten. Kevin Pauwels kwam als eerste over de streep.

Een foto van Svens fiets zonder ketting. © Renaat Schotte via Twitter.

Na de zware cross van afgelopen donderdag in Ardooie is het bibberen voor de renners in Tabor. In een temperatuur van maar acht graden ligt hen een zwaar parcours te wachten met traditioneel lange ronden.

Het is Klaas Vantornout die als eerste het veld indraait. Niels Albert heeft zijn start gemist en hangt ergens in het midden van het veld. Sven heeft enorm veel zin in de cross op Tsjechische bodem. Vorig jaar kon hij niet echt meespelen, maar dit jaar wil hij dat veranderen. Hij gaat op de fiets over de balkjes en laat de concurrentie zien dat hij goeie benen heeft.

De beteren van de koers krijgen al snel een voorsprong op de andere renners. Na het aansluiten van Albert ontstaat er een kopgroepje met Nys, Albert, Pauwels, Vantornout, Van Der Haar en Simunek.

Kettingbreuk
Sven krijgt echter niet echt de kans om zijn uitmuntende vorm om te zetten in een overwinning. Op een klimmetje breekt de ketting van de Belgische Kampioen. De weg naar de materiaalpost is nog lang, maar hij zet door. Al “steppend” bereikt Nys de materiaalzone en zet de achtervolging op de koplopers in.

In die kopgroep is Pauwels aan zet. Hij probeert Albert, Vantornout en Van Der Haar te lossen, maar voorlopig lukt dat nog niet. De enige die de voeling met de kopgroep verliest is Radomir Simunek.

Vervolgens krijgen we een tempoversnelling van Albert, maar ook hij geraakt niet weg van de kopgroep waar nog steeds de jonge Lars Van Der Haar op het voorplan meespeelt.

Een knappe prestatie
Nys peuzelt immers langzaamaan zijn achterstand op de kopgroep weg. Vooraan wordt het ploegenspel volledig gespeeld, want Klaas Vantornout en Kevin Pauwels liggen ferm dwars. Dat is niet naar de zin van Albert, die toegeeft en tempo maakt om te voorkomen dat Nys nog meer achterstand kan goedmaken.

In de voorlaatste ronde, Nys is dan al kunnen komen aansluiten bij het groepje achter Simunek, plaatst Kevin Pauwels een verschroeiende demarrage. Pauwels slaat een kleine kloof, die al snel een tiental seconden wordt.

Albert krijgt het moeilijk en beseft dat hij met Van Der Haar een lastige klant heeft op een mogelijke tweede plaats. Van Der Haar is immers een betere sprinter dan Albert.

Iets nadat Pauwels als eerste de aankomstlijn overschreed, lukt het Van Der Haar ook om de Wereldkampioen te vloeren. Nederland speelt dus opnieuw mee op veldritvlak. Albert wordt ontgoocheld derde in de eerste Wereldbekercross van het seizoen.

Sven, die ondertussen Simunek heeft voorbijgestoken, eindigt ondanks enorme pech op een knappe vijfde plaats. En zegt hij zelf: “Ik had enorm veel kracht in de benen. Misschien zelfs té veel”. Dat belooft voor de komende weken…

 1. Kevin Pauwels
 2. Lars Van Der Haar (Ned.)
 3. Niels Albert
 4. Klaas Vantornout
 5. Sven Nys
 6. Bart Aernouts
 7. Jeremy Powers (V.S.)
 8. Tom Meeusen
 9. Twan Van Den Brand (Ned.)
 10. Simon Zahner (Zwi.)
Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “Ketting zit Nys dwars in Tabor

 1. go svenneke gooooo ook al zonder ketting op awe vélooo!!!super!!!

  Geplaatst door linda | 21 oktober 2012, 17:14
 2. Super prestatie na pech Sven !!! Van Harte welverdiende dikke proficiat !!! ❤ *

  Geplaatst door vero | 21 oktober 2012, 17:40
 3. Beste man in koers!!!! Feli Sven.Had graag gezien dat hij er had bijgebleven,denk da ze afgezien zouden hebben!!!!!Volgende week voor u mateke!!!!

  Geplaatst door Jef Simons | 21 oktober 2012, 18:42

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: