//
Je leest...
GVA Trofee, Wedstrijden

Derde plaats voor Sven in Ronse

Sven is derde geëindigd in de eerste wedstrijd voor de vernieuwde BPost Bank Trofee. Hij verloor 1 minuut 9 seconden op de winnaar, Niels Albert. Kevin Pauwels werd tweede.

Heisa bij de start van de allereerste manche van de vernieuwde BPost Bank Trofee, voorheen de GVA Trofee. Het overbekende systeem met de rode bollen aarzelde lang vooraleer op groen te springen. Enkele renners, waaronder Klaas Vantornout, vertrokken vroeger dan de groene lichten aangingen. Sven, daarvoor goed geposteerd op de eerste rij, maar door het incident naar achter gedrongen, was er niet mee opgezet. “Ik had moeten blijven staan. Ik heb me de hele eerste ronde zitten ergeren door die ene fout die ik maakte bij de start”, zucht Sven.

Klaas Vantornout is de eerste die het veld induikt, gevolgd door Rob Peeters die vrijwel meteen de leiding overneemt. Sven zit iets verder in het pak.

Na het einde van de eerste ronde neemt Kevin Pauwels het commando van Bart Wellens over. Hij neemt resoluut de kop en Albert ziet in Pauwels de perfecte gezel voor het verdere verloop van de koers. Ze nemen samen de leiding met in hun zog Sven Nys die heel wat plaatsen goed gemaakt heeft.

Albert en Pauwels lopen vervolgens verder uit op Sven, die het gezelschap krijgt van Bart Aernouts en Bart Wellens. Minder gaat het met Tom Meeusen, die zich genoodzaakt ziet op te geven. Hij krijgt al meteen vijf minuten aan de broek in het klassement.

Op de loodzware omloop van Ronse zet Albert Pauwels voortdurend onder druk. Pauwels breekt uiteindelijk en moet Albert laten rijden. Pauwels blijft hangen op 7 seconden van Albert en zal uiteindelijk zelfs nog eindigen op minder dan vijf seconden achterstand. Die tijd is goed genoeg om met één seconde voorsprong leider te worden in het algemene klassement van de BPost Bank Trofee.

Sven laat Aernouts en Wellens achter zich, maar verliest toch stelselmatig meer tijd op de leider, Niels Albert. Uiteindelijk finisht Sven derde met een achterstand van 1 minuut en 9 seconden op Niels Albert.

Uitslag

 1. Niels Albert
 2. Kevin Pauwels
 3. Sven Nys
 4. Bart Aernouts
 5. Klaas Vantornout
 6. Thijs Van Amerongen
 7. Bart Wellens
 8. Lars Van Der Haar
 9. Philip Walsleben
 10. Rob Peeters
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: