//
Je leest...
Superprestige, Uncategorized, Wedstrijden

Ook in Ruddervoorde lukt het Sven Nys

De eerste leider in het eerste klassement, de Superprestige, is bekend. Sven Nys klopte Niels Albert opnieuw in de spurt. Kevin Pauwels kon Albert en Nys niet volgen en werd derde.

Gisteren in Laarne trok Niels Albert aan het langste eind. Sven had naar eigen zeggen een mindere dag en eindigde pas vierde. Of, had hij de benen gespaard met het oog op de eerste klassementscross?

Die eerste klassementscross vond, net zoals vorig jaar, plaats in Ruddervoorde. Kan Sven opnieuw een klassement in de Superprestige binnenhalen? Of, is Niels Albert sterker en wint hij voor het eerst de Superprestige? Vragen die tijdens de eerste klassementscross nog niet beantwoord zouden worden, maar waarop we toch al een voorsmaakje zouden krijgen.

Van Der Haar als eerste het veld in
Niet Albert of Nys, maar de jonge Nederlander Lars Van Der Haar dook als eerste het veld in. Ondanks de regenval de voorbije dagen, lag de ondergrond er toch vrij droog bij. Dat zorgde voor een snelle cross.

In de eerste ronden wisten Pauwels, Vantornout, Meeusen en Aernouts een kleine voorsprong bijeen te fietsen op Albert en Nys, maar niet veel later zou er een hergroepering komen.

Niels Albert wilde per se twee op twee en zette zich op kop. Hij plaatste een snedige tempoversnelling en Sven Nys, samen met Lars Van Der Haar, konden als enigen de wereldkampioen volgen. Niet veel later zou ook Van Der Haar breken en de twee tenoren moeten laten gaan.

Spannend slot
En zo krijgen we een spannend slotstuk tussen de twee beste renners uit de seizoensstart. Albert won nog maar één keer en verloor al twee keer tegen Nys in de spurt. Zaak dus voor Albert om Nys kwijt te raken. Geen van beide tenoren is echter in staat om de beslissende kloof te slaan en het lijkt zelfs dat Albert op de spurt speculeert.

Sven zet echter vroeg aan, zo vroeg zelfs dat Albert niet direct een antwoord heeft op het aanzetten van Nys. Zo slaat Nys een kleine kloof in de spurt, die Albert niet meer zal kunnen dichten. Het eerste maximum van de punten gaat naar Sven Nys.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: