//
Je leest...
Andere, Beginpagina

Wat/wie is er nieuw vanaf dit veldritseizoen?

Ook de klassementen en reglementen in het veldrijden blijven niet voor altijd dezelfde. Wat verandert er precies allemaal dit veldritseizoen? En, welke nieuwe namen verschijnen er in het profpeloton?

De meest opvallende afwezige dit jaar is de Tsjech Zdenek Stybar. Stybar, die bij Omega Pharma – Quickstep zijn boterham verdient, koos ervoor om een volledig wegprogramma te rijden. Stybar zal (waarschijnlijk) dus niet te zien zijn tijdens de crossen, deze winter.

Lars van der Haar

Lars van der Haar (Photo credit: tetedelacourse)

Welke nieuwe namen kunnen dan eventueel het gat opvullen dat de ex-wereldkampioen achterlaat? Bij het Rabobank-Giant Off Road Team vinden we een jonge Nederlander terug die wel eens taaie concurrent zou kunnen worden. Lars Van Der Haar, hét veldrittalent van bij de beloften, heeft immers alles in huis om een topcrosser te worden. Met twee seizoenen extra ervaring in het veld maakt Van Der Haar zeker kans om de volgende concurrent te worden van Niels Albert en Kevin Pauwels.

Trofee Veldrijden
Ook bij de klassementen wordt er een grote verandering doorgevoerd. De GVA-Trofee Veldrijden bestaat niet meer, een nieuwe naam voor het klassement wordt pas op 10 oktober bekendgemaakt.

Eigenaar Golazo Sports (het managementbureau achter sporters zoals ondermeer Sven Nys, nvdr.) veranderde ook iets fundamenteels aan het reglement van de “Trofee Veldrijden”. Voor het eerst in de geschiedenis van het veldrijden zal het hoofdklassement niet meer worden samengesteld door middel van punten, maar door tijdsmeting aan de aankomst. Tussendoor zijn er ook bonuspunten voor het tussenspurtenklassement en bonificatieseconden voor het klassement te verdienen.

Een renner zal echter maar een maximum van 5 minuten achterstand aangerekend worden. Bij pech of bij opgave krijgt de renner dus een “tijdsstraf” van 5 minuten. Bij gelijkheid van tijd zal de beste uitslag de doorslag geven.

Voor de supporters is er ook een nieuwigheid, want er worden zogenaamde ‘heating points’ opgericht. In zo’n heating point zal verwarming aanwezig zijn. Een ideale plek dus om je te verwarmen en gemakkelijk en zonder bevroren voeten deze nieuwe crosswinter door te komen.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: