//
Je leest...
Wedstrijden

Tweede zege voor sterke Nys in Kalmthout

Ook in Kalmthout is het Sven gelukt te winnen. Op een parcours dat eigenlijk niet het zijne was (wegens veel te snel), wist hij in een spannende slotspurt Niels Albert en Tom Meeusen achter zich te laten.

Sven Nys en Albert aan de start in Neerpelt, afgelopen weekend. – © Foto: Paul Sweeck

Mooi weer vandaag in Kalmthout. Traditioneel de aanleiding voor een snelle en explosieve cross. In het verleden is het al anders geweest, toen de wereldbeker in Kalmthout traditioneel in putje winter gereden werd.

Geen ijs of lange stroken vol modder, maar een stoffig zandparcours met veel snelle stroken. Niet echt iets voor Sven. Albert daarentegen was erg tevreden met de staat van het parcours. “Het is echt iets voor mij. Veel snelle stroken met draaien en keren”, voorspelt de wereldkampioen.

Tempoversnellingen
In tegenstelling tot een dag eerder in Neerpelt, wisten alle toppers meteen een goeie start te nemen. Sven dook als tweede het veld in achter Klaas Vantornout. Daarachter werd het peloton op één langgerekt lint getrokken.

Nieuwkomer in het veld vandaag was de Nederlander Lars Van Der Haar. Van Der Haar uitte bij de start al meteen zijn ambities. “Ik wil hier vandaag gaan voor een top-10 of top-5 plaats”, mikt de kleine Nederlander.

Het verdere verloop van de wedstrijd wordt gekenmerkt door tempoversnellingen van topfavorieten Nys en Albert. Albert maakt ook in de laatste twee ronden een tempoversnelling, dat wanneer Sven net achter in de kopgroep heeft plaatsgevat. “Op die manier kon ik profiteren”, aldus Sven Nys.

Nys weet zich terug vooraan te posteren en samen met Albert gaat hij de laatste rechte lijn in. In hun zog volgt ook Tom Meeusen die in het wiel van Albert en Nys vecht om zijn derde plaats te behouden of misschien zelfs mee te spurten.

Zowel Albert als Meeusen moeten echter snel hun meerdere erkennen in een veel te sterke Sven Nys. Sven vloert beide concurrenten in de spurt. Albert wordt tweede, Meeusen derde. De zege brengt Sven op een mooi totaal van twee zeges in zijn Belgische openingsweekend. Volgende week gaat met de Superprestige in Ruddervoorde (zondag 7 oktober) het allereerste klassement van start.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: