//
Je leest...
Wedstrijden

Overtuigende eerste seizoenszege voor Sven Nys in Neerpelt

Het seizoen kon niet beter beginnen voor Sven Nys. Na een overtuigende wedstrijd pakte hij zijn allereerste zege in de eerste cross van het seizoen op Belgische bodem. Niels Albert werd na een spurt tweede.

Neerpelt is traditioneel één van de allereerste afspraken op de Belgische cyclocrosskalender. De cross staat bekend als een snelle wedstrijd die daarbij ook enkele zandstroken als hindernis opvoert. Tenminste, als het niet regent. Ondanks enkele druppels in de voormiddag, lag het parcours op het domein Dommelhof er vrij droog bij.

Onemanshow?
Sven wou bevestiging van een goeie vorm, dat nadat hij in Baden slechts elfde wist te worden. Dat hij nog steeds gemotiveerd is, bleek al bij de start. Hij ging er vrijwel meteen vandoor met Rob Peeters en Tom Meeusen. Samen raapten ze na de eerste ronde al een dikke zeven seconden bijeen.

In de tweede ronde besloot Sven het gaspedaal helemaal open te draaien. Meeusen en vervolgens ook Peeters kwamen in de problemen en moesten de Belgische Kampioen laten gaan. Later zou het duo ook verder achteruitgeslagen worden door materiaalpech.

Waar is Albert?
Voor de wereldkampioen was de eerste cross op Belgische bodem minder voortvarend begonnen. Albert startte zwak en had grote moeite de Kannibaal uit Baal bij te halen. Albert bleef op enkele seconden hangen, maar in de zevende ronde wist hij dan toch aansluiting te maken bij Nys.

Albert maakte nog een kleine fout in de zandbak, maar desondanks bleven de twee concurrenten bijeen. We kregen een spurt.

Daarin was de Belgische Kampioen duidelijk een maat te sterk voor de wereldkampioen. Nys klopte Albert overtuigend. In de achtergrond werd Klaas Vantornout derde.

Uitslag

 1. Sven Nys
 2. Niels Albert
 3. Klaas Vantornout
 4. Dieter Vanthourenhout
 5. Kevin Pauwels
 6. Bart Wellens
 7. Bart Aernouts
 8. Tom Meeusen
 9. Marcel Meisen
 10. Radomir Simunek
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: