//
Je leest...
Interviews

Sven Nys: “Ik ga voor een top 8-plaats op de Spelen”

© Niels Timmermans

De Spelen voor de Belgen lopen niet zoals gehoopt. De jumpingploeg werd net nog roemloos uitgeschakeld en verder hadden we ook in het tennis niets in de pap te brokken. Komt er op het einde nog een medaille uit de hoek van de mountainbikers? Eén van de twee Belgische Olympiërs, Sven Nys blijft alvast voorzichtig: “Ik ga voor top 8”.

De laatste conditietest in de aanloop naar de Spelen, de manche van de Belgacom Belgian MTB Grand Prix in Boom, werd geen afknapper voor Sven Nys, maar ook geen bevestiging van een uitmuntende vorm. “Ik ben niet ontevreden, maar had toch graag op het podium gestaan”, vertelt de Kannibaal uit Baal. “Het niveau lag wel bijzonder hoog, er streden hier veel medaillekandidaten (zoals uittredend Olympisch kampioen Julien Absalon, nvdr.) mee”.

Toch beseft Nys dat het op 12 augustus beter moet: “Ik mis nog een stuk frisheid die ik nodig heb om een medaille te kunnen behalen”. Nys, in 2008 nog goed voor een knappe negende plaats op de Spelen van Peking denkt de oorzaak van het ontbreken van die frisheid gevonden te hebben. “Ik ben nog maar een week uit de hoogtekamer. Wie weet levert de komende week nog dat beetje frisheid dat ik nog mis”, vertelt Nys.

Absalon topfavoriet
Absalon toonde in Boom dat hij dé te kloppen man is in Essex, nabij Londen. Nys kan niet anders dan bevestigen. “Het is heel uniek dat iemand voor de derde keer op rij Olympisch kampioen kan worden (Absalon werd in 2004 (Athene) én 2008 (Peking) Olympisch kampioen mountainbike, nvdr.), maar als je kijkt naar zijn uitmuntende prestatie, dan is hij voor mij de topfavoriet voor de gouden plak”, aldus Nys.

Is een medaille überhaupt mogelijk voor Nys? “Geen idee. Ik kan daar geen uitspraak over doen. Ik ga voor een top 8-plaats en zie dan wel verder”. Hoe denkt Nys dan die top 8 of een eventuele bronzen medaille binnen te halen? “Ik moet eerst en vooral een goeie start hebben. Dan kan ik veel plaatsen opschuiven. Ik weet echter niet of dat mogelijk is op het parcours in Londen”, zegt Nys.

Goed parcours
Eén pluspunt heeft de Kannibaal uit Baal alvast. Het is een parcours dat op zijn maat geschreven is. Niet té zwaar en niet té technisch. Nys beseft dat. “Het parcours is denk ik zelfs minder zwaar dan dat hier in Boom. De steile hellingen ontbreken een beetje in Londen, maar het is wel iets technischer. Op die manier ligt het parcours mij wel, ja”.

Tot slot: hoe denkt Nys de laatste week door te komen? “Maandag vertrek ik naar Londen. Dan ga ik goed uitrusten en eten. Dat is nodig. Ik heb in Londen echt een superdag nodig”.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Zo verliep Svens weg naar de Spelen « Sven For London 2012 - 12 augustus 2012

  2. Pingback: Zo verliep Svens weg naar de Spelen « Nieuws Over Sven Nys - 29 september 2012

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: