//
Je leest...
Wedstrijden

Ultieme test voor Nys in Boom

Foto: Paul Sweeck

Iets meer dan een week voor het einde van de Olympische Spelen en de Olympische manche Mountainbike, staat Sven aan de start van de laatste manche in de Belgacom Belgian MTB Grand Prix. En daar zijn belangrijke namen bij.

In 2011 werd er al eerder op het provinciaal domein ‘De Schorre’ in Boom een strijd op de mountainbike uitgevochten. De winnaar van een jaar geleden zit nu in een andere situatie dan in 2011. Nys, 36 en nog altijd in bloedvorm, trekt de week daarop immers naar de Olympische Spelen in Londen. Het doel daar? Een medaille halen. Haalbaar, want Nys reed op het moment dat de manche in Londen zou stoppen in Peking nog rond voor een medaille.

Eenvoudig wordt het alleszins niet. Julien Absalon, de uittredende Olympisch kampioen, zal opnieuw een te duchten concurrent worden.

Generale repetitie
In Boom kan Nys al een eerste keer testen, want de laatste manche van de Belgacom Belgian MTB Grand Prix krijgt veel belangrijk mountainbikevolk over de vloer. Julien Absalon neemt de hele Franse mountainbikeselectie met zich mee. Ook aanwezig zijn Stephane Tempier, in 2006 en 2007 Frans kampioen bij de beloften en Jean Christophe Péraud, wegrenner in de Tour, maar ook mountainbiker met ambitie voor de Olympische Spelen.

Andere geselecteerde renners voor de Olympische Spelen zijn ondermeer de Zwitser Raph Näf en uit eigen hoek Kevin Van Hoovels. Van Hoovels die enkele weken geleden nog van Pauwels verloor op het BK in Beringen, zal gebrand zijn om zich alsnog te bewijzen.

Klassement op zak?
De Belgacom Belgian MTB Grand Prix heeft ook een klassement, waar op dit moment Nys aan de leiding staat. Hij bewees al eerder in bloedvorm te staan richting de Spelen en won drie van de vier voorgaande manches. Kevin Van Hoovels kan het klassement nog pakken indien hij zou winnen en Nys lager dan een achtste plaats zou eindigen. Kwestie van consolideren? Of toch nog een keer voluit gaan tegen de uittredende Olympische kampioen? De winnaar van de laatste manche in Boom kennen we omstreeks half zeven.

De Belgacom Belgian MTB-wedstrijd wordt op het domein ‘De Schorre’ in Boom verreden. De inkom is gratis. Meer info op http://sport.be.msn.com/mtbgrandprix/boom/2012/nl/

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: