//
Je leest...
Uncategorized

Hoe geraak ik op Hadleigh Farm?

Op 12 augustus is het zover. Dan kan Nys trachten een medaille op de Spelen te behalen op het parcours op en rond de Hadleigh Farm in Essex. Maar hoe geraak je vanuit Londen op het parcours?

© London 2012

2,5 uur voor de start van de eerste wedstrijd op Hadleigh Farm zullen de deuren van het parcours openen. De wedstrijd op 12 augustus 2012 zal starten omstreeks 13u30 plaatselijke tijd (14u30 in België). Snelle rekenaars weten dus dat je vanaf 11u op het parcours terecht kan.

Omdat de Spelen een massa-evenement zijn, vertrek je best tijdig naar het parcours. We zetten nu even de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Openbaar vervoer:
De meest eenvoudige manier om de wedstrijd te bereiken is uiteraard met het openbaar vervoer. Londen en Groot-Brittannië hebben een erg uitgebreid openbaar vervoerssysteem. Denk maar aan de Underground in Londen. Uiteraard loopt er geen metrolijn richting Hadleigh Farm, dus wordt de keuze al snel gelegd op de trein. In Londen bevinden zich verschillende treinstations, maar niet vanuit elk station vertrekt eenzelfde spoorlijn. Fans van Sven kunnen het best een trein nemen in het treinstation London Fenchurch Street. Van daaruit vertrekt een rechtstreekse spoorlijn richting Leigh-On-Sea, het treinstation dat zich het meest nabij het parcours bevindt.

Fenchurch Street is te bereiken via de ondergrondse metrostations Tower Hill (lijnen Circle en District), Aldgate (lijnen Circle, Hammersmith & City, Metropolitan) en Monument (lijnen Circle en District).Reizigers die slechts één dag in Londen blijven en dus op dezelfde dag aankomen met de Eurostar, kunnen de Circle Line nemen richting Tower Hill.

Vanuit Fenchurch Street gaat het rechtstreeks richting Leigh-On-Sea, een treinritje van zo’n dikke 40 minuten. In Leigh-On-Sea zorgt de organisatie voor gratis pendelbussen richting het parcours.

Via http://www.nationalrailgamestravel.co.uk/ kan je op voorhand treintickets kopen voor de heen- en terugreis. Ook in het treinstation zelf kan je tickets aanschaffen.

Met de wagen:
Met de grote toestroom van bezoekers op de Spelen zorgde de organisatie voor een Park&Ride-systeem. Voor 12£ per dag kan je een plaats kopen op zo’n parking. Via http://www.firstgroupgamestravel.com/ kan je online een plek boeken. Je hebt de keuze tussen twee parkings (Barleylands Farm (Hadleigh West) en CASE New Holland Tractors). Eén bevindt zich in het noorden van het parcours, de andere bevindt zich in het westen. Van op de parkings vertrekken elke 2 minuten (op belangrijke momenten) of ten laatste om de 20 minuten bussen richting het parcours.

Sportievelingen kunnen natuurlijk ook hun fiets mee op de auto nemen en de laatste kilometers tot aan het parcours per fiets afleggen. Daarvoor zorgt de organisatie voor een bewaakte en goed uitgeruste fietsenparking vlak bij de ingang van het domein.

Voor een gepersonaliseerde route op maat, klik hier. Voor een gedetailleerd plan van de omgeving, klik hier.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: