//
Je leest...
Beginpagina

Ticket voor de Spelen nodig?

Britse mountainbikers verkennen het parcours in Essex.

Nu Sven zich gekwalificeerd heeft voor de Olympische Spelen, willen veel Nysfans graag nog een ticket voor het mountainbiken. Maar zijn er nog tickets voorradig?

Eén ding is duidelijk: wie nog graag een ticket wil voor de Spelen, moet geluk hebben. De tickets van de Spelen zijn eerst door loterij aan verschillende mensen met een aanvraag toegewezen. In april konden mensen tickets kopen die niet betaald werden, maar ook hier was een loterij van toepassing. Ook de Belgische ticketaanbieder, Suseia, heeft geen tickets meer voorradig voor het mountainbiken. Enkel paketten van sporten zoals hockey of boksen kunnen nog aangeschaft worden.

Omdat deze kanalen zijn uitgeschakeld, gaan veel mensen op zoek naar een ticket op de zwarte markt. Dit impliceert echter zware risico’s: tickets kunnen immers ongeldig zijn en kunnen  dus een aardige duit kosten, zonder dat je daar iets voor terugkrijgt. Vaak worden deze tickets verkocht via zogenaamde niet-geautoriseerde ticketwebsite, websites die dus geen toestemming hebben om tickets te verkopen.

Maar fans die toch graag nog een ticket willen bemachtigen zijn niet volledig kansloos. Het vraagt wel een sterke dosis lef en zin voor avontuur. De organisatie van de Spelen zette immers een realtime-verkoopssysteem op waarbij ticketeigenaars die niet komen opdagen hun ticket verliezen. Daarbij wordt hun ticket doorverkocht aan de mensen die daarom vragen. Fans die dus de kans willen wagen om de oversteek te maken in de hoop op een lastminute-ticket, kunnen dus niet altijd teleurgesteld worden.

Indien je geen ticket kan bemachtigen, kan het natuurlijk nooit geen kwaad om een dagje Londen te gaan verkennen. Wat dacht je van een musical? De theaters doen in de zomer speciale acties omdat ze door de Spelen een mindere bezetting verwachten. Verder zijn ook de meeste belangrijke musea zoals het British Museum of de National Gallery gratis te bezoeken. De wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid ook te volgen op een groot scherm in het Belgium House dat zich aan Inner Temple bevindt en waarvoor ter plaatse een ticket gekocht kan worden. Meer info over het Belgium B-house vindt u hier.

Toch valt het op te merken dat hotels in de periode van de Spelen nu al bijna allemaal volzet zijn en dat de tickets voor Eurostar nu al oplopen tot een erg dure prijs. Wie dus alsnog naar Londen wil trekken, zal daarvoor een flinke duit moeten overhebben.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: