//
Je leest...
Beginpagina, Wedstrijden

Sven plaatst zich voor Olympische Spelen

(Archief) – Foto: Paul Sweeck

Het is Sven gelukt! Op het loodzware parcours in Moskou wist hij als 10de te finishen. Zo pakt Sven alsnog een ticket voor de Olympische Spelen. De Duitser Milatz pakte de zege, Sergio Mantecon Gutierrez finishte als tweede, de Zwitser Naef werd derde.

Op het EK in Moskou moest het uiteindelijk gaan gebeuren: Sven Nys had de opdracht een Olympisch ticket binnen te halen. Nys kon zich kwalificeren voor de Spelen in Augustus wanneer hij binnen de top-12 zou eindigen. Een klus die niet vanzelfsprekend was op het loodzware parcours.

Toch liet Sven zich niet ontmoedigen, meer nog, door zijn beste startpositie ooit in een MTB-wedstrijd in zijn strijd om een ticket voor Londen, kreeg hij nog een extra boost.

Op het glibberige parcours bleef niemand recht, maar Sven wist beetje bij beetje op te schuiven. Van plaats 25 ging het naar plaats 6, maar door een bandenwissel werd dat plaats 11. In de laatste ronde reed hij op de 9de plaats rond, maar een zware val zorgde ervoor dat Nys uiteindelijk als 10de over de streep kwam.

De zege ging naar de Duitser Milatz, Sergio Mantecon Gutierrez verloor de spurt en werd tweede. Derde werd de Zwitser Naef.

Voor Sven is dit de tweede selectie voor de Olympische Spelen. Eerder ging hij in 2008 al naar Beijing, waar hij toen een knappe negende plaats behaalde.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: