//
Je leest...
Wedstrijden

Sterke wedstrijd van Sven in Nove Mesto

Sven heeft er een sterke wedstrijd opzitten in Nove Mesto. De ideale top-16 met het oog op Londen werd nog niet gehaald, maar Sven kon wel vanuit 50ste plaats oprukken naar plaats 23 en ziet zo zijn kansen op een Olympisch ticket vergroten.

Nove Mesto kan voor Sven de eerste wedstrijd worden waarin hij in top 16 kan eindigen. Zo’n plaats in de top 16 is meteen goed voor een rechtstreeks ticket naar de Spelen in Londen, Spelen waar Sven wil proberen om een medaille te behalen.

Sven start op de 50ste plaats en moet dus zien ten minste 24 renners in te halen. Halfweg lijkt Sven op weg naar de vervollediging van deze missie, want Sven was reeds rond de 25ste plaats terug te vinden.

Nys reed een sterke wedstrijd en kon naar het einde toe nog enkele plaatsen opschuiven, maar kwam niet verder dan de 23ste plaats. De winnaar werd Nino Schurter. Kulhavy pakte de tweede plaats en Stander vervolledigde het podium.

Door zijn 23ste plaats schuift Sven wel weer een heel pak op in het UCI-klassement. Daardoor schuift Sven weer enkele plekjes op. Volgende week kan hij, in het Franse La Bresse bij een even goede prestatie een ticket voor de Spelen pakken. Als dat niet lukt, dan kan Sven het alvast proberen op het EK in juni, in Moskou waarvoor hij zich door zijn 23ste plaats kwalificeerde.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: