//
Je leest...
Wedstrijden

Sven eindigt 33ste in Houffalize

Sven is 33ste geïndigd in de loodzware wereldbekerwedstrijd van Houffalize. Hij wist na een start op de 90ste plaats beetje bij beetje op te schuiven en bolde uiteindelijk als 33ste over de streep. Absalon werd de winnaar van de race.

De wedstrijd in Houffalize staat bekend als een zware wedstrijd met erg steile hellingen. De renners moeten 5 ronden over het loodzware parcours afleggen vooraleer ze de finish bereiken. Een ware uitputtingsslag.

Sven startte als 90ste en had één opdracht: punten sprokkelen voor een ticket om naar de Spelen in augustus te gaan. Na de pech van de voorgaande keren was een plek in de top zestig een verplichting om een goede startplaats later in het seizoen te verzekeren. ‘Elke plaats telt’, twitterde Sven vooraf.

De wereldbeker werd een waar gevecht tussen Absalon en Schurter om de overwinning. Uiteindelijk trok Absalon aan het langste eind. Schurter eindigde tweede op 38 seconden, de derde plaats was voor Marco Aurelia Fontana die nog kon profiteren van een val van Burry Stander in de laatste meters van de laatste ronde.

Sven wist tijdens de wedstrijd zelf op te schuiven van plaats 90 naar plaats 40 en eindigde op plaats 33, een knappe prestatie.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Nieuws Over Sven Nys 5 februari 2019

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: