//
Je leest...
Andere, Beginpagina

Landbouwkrediet-Euphony Cycling Team officieel voorgesteld

© Niels Timmermans

De maand februari staat traditioneel garant voor een heleboel ploegvoorstellingen. Ook de vernieuwde ploeg Landbouwkrediet-Euphony stelde in Brussel hun 22-koppige team voor. Ditmaal klonk het een stuk optimistischer dan de voorgaande jaren. ‘Landbouwkrediet blijft tot 2013 zeker hoofdsponsor en dat dankzij de komst van een nieuwe partner’, aldus Luc Versele, CEO van het Landbouwkrediet.

2011 werd een topjaar voor de ploeg Landbouwkrediet. Met 18 overwinningen in het voorbije seizoen met uitschieters zoals de winst in een etappe tijdens de Ronde van België en de zege in de Schaal Sels, mag het wielerteam tevreden op het voorgaande seizoen terugblikken. ‘Landbouwkrediet blijft daarmee prominent aanwezig in het profpeloton’, zegt Luc Versele. ‘Al vielen er ook wel wat renners uit door een blessure.’ Ondermeer Bert De Waele, Frédéric Amorison en Bobbie Traksel, speerpunten van de ploeg, kregen in 2012 af te rekenen met pech.

Het was een lange tijd nog niet zeker dat Landbouwkrediet zou kiezen om ook na 2012 hoofdsponsor van de ploegenformatie te blijven. ‘Maar het is dankzij de nieuwe co-sponsor, Euphony, dat we hebben gekozen om ook in 2012 en 2013 nog hoofdsponsor te blijven’, klinkt het bij Versele.

Het Landbouwkrediet-Euphony Cycling Team ziet enkele belangrijke renners vertrekken. Het jonge talent Aidis Kruopis, die ondermeer de Schaal Sels op zijn naam schreef, verkaste naar het nieuwe Australische project GreenEdge en Edwig Cammaerts trok naar Cofidis. De ploeg krijgt er wel Kurt Hovelijnck, in het verleden nog slachtoffer van een zwaar ongeval, bij. Ook heeft het team twee Belgische Kampioenen in hun rangen, want Sven Nys behaalde de titel in het veld en Jonathan Breyne werd voor het tweede jaar op rij Kampioen van België achter de derny.

De ploeg hoopt vooral om de 18 zeges van het voorbije jaar te evenaren of zelfs te overtreffen. Een droom blijft een overwinning in een grote klassieker. En: ‘Aanvalslust is nog steeds een belangrijke eigenschap binnen onze ploeg, aldus ploegleider Gérard Bulens die samen met het team aan zijn 24ste seizoen als ploegleider in de wielersport begint.

Tot slot hoopt de ploeg Sven Nys volop te kunnen bijstaan in zijn strijd om een selectie voor de Olympische Spelen in Londen van aanstaande zomer. ‘Zo’n selectie ligt nog altijd binnen Svens mogelijkheden’, klonk het bij Gérard Bulens.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

  • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: