//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

11de Superprestige voor Sven Nys

Het is gelukt. Sven pakte in de Noordzeecross zijn 11de Superprestige. Sven moest in de spurt in Middelkerke wel de duimen leggen voor Zdenek Stybar.

Het is Rob Peeters die de snelste start maakt in Middelkerke, maar zoals zo vaak het geval is bij een snelle starter, duurde dat maar even. Rob Peeters zakte terug en zou verder niet meer op de voorgrond voorkomen.

Middelkerke staat garant voor een stevige tegenwind, vooraan zitten was dus het allerbelangrijkste. Sven moest zijn eindzege in de Superprestige veiligstellen en zien dat hij ten minste drie plaatsen achter Kevin Pauwels eindigde om het klassement binnen te halen. ‘Zonder pech win ik dat klassement’, aldus Sven, die daarmee op 11 zou kunnen komen, een nooitgezien aantal eindzeges.

Sven zat snel vooraan. Eerst vond hij een metgezel in Radomir Simunek, maar na een hergroepering, trokken Zdenek Stybar en Sven er samen op uit. Samen maakten ze de kloof op de achtervolgers steeds groter en groter.

Kevin Pauwels kwam niet in het stuk voor. Ook Klaas Vantornout kon geen belangrijke rol spelen. ‘Niet goed genoeg’, wist Pauwels na de aankomst. Ook Niels Albert maakte voortdurend fouten in de zandbak en moest daarom in Middelkerke vrede nemen met een negende plaats.

Zdenek Stybar en Sven gingen samen de laatste ronden in. Geen enkele achtervolger kon nog komen aansluiten en dus gingen ze het samen in de spurt uitmaken. Behaalde Sven zijn 250ste zege bij de elites in het veld?

Sven begon de spurt vanuit het wiel, maar moest nipt de zege laten aan snelle Stybar. Daarmee behaalt Sven zijn 11de zege in de Superprestige, een unicum. ‘Ik had een slecht voorgevoel aangezien het vandaag weer een snelle cross was, maar ik nam de koers zelf in handen en dat was mijn verdienste. Ik ben erg tevreden met mijn elfde eindzege’, aldus een zichtbaar tevreden Nys na de aankomst.

Uitslag

 1. Zdenek Stybar
 2. Sven Nys
 3. Tom Meeusen
 4. Kevin Pauwels
 5. Radomir Simunek
 6. Klaas Vantornout
 7. Sven Vanthourenhout
 8. Dieter Vanthourenhout
 9. Niels Albert
 10. Jan Denuwelaere
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: