//
Je leest...
Superprestige, Wedstrijden

Superprestige nog niet op zak na Hoogstraten

De tweede zege voor Tom Meeusen is binnen. Meeusen haalde het in de spurt van Kevin Pauwels en Sven, die derde werd. Sven blijft leider in de Superprestige.

English: Tom Meeusen at criterium Herentals Ne...

Tom Meeusen(Photo credit: Wikipedia)

Opnieuw een gladde, bevroren ondergrond en dat voor de tweede keer dit weekend. Sven kon zich verzekeren van de eindwinst in de Superprestige, maar dan moest hij Pauwels achter zich zien te laten, want anders zou Pauwels het klassement nog kunnen binnenhalen.

In de derde ronde krijgen we een kopgroep met alle belangrijke namen. Alleen Niels Albert heeft de boot gemist. Hij is duidelijk nog niet degelijk gerecupereerd van het wereldkampioenschap, een week voordien en zou in Hoogstraten pas als 17de eindigen.

Niemand durft in de kopgroep het initiatief nemen. Tot Sven aan de boom schudt. Alleen Kevin Pauwels en Tom Meeusen konden hun wagonnetje nog aanpikken.

De drie blijven bijeen, maar op het beslissende kleine helingetje slaagt Meeusen erin een klein kloofje voorsprong op Sven en Pauwels te nemen. Liet Sven het gat vallen? ‘Ik kon geen risico’s nemen, want als Pauwels de koers hier wint en ik derde word, dan komt hij nog een puntje dichter.’

In de spurt voor de tweede plaats haalt Pauwels het van Sven. Pauwels denkt niet dat hij de Superprestige nog zal kunnen binnenhalen. ‘Dan zou Sven al een heel slechte dag moeten hebben’, klonk het na de aankomst bij de renner van Sunweb-Revor.

Volgende week valt in Middelkerke het doek over de Superprestige en weten we of Sven zijn elfde Superprestige binnenhaalt.

Uitslag

 1. Tom Meeusen
 2. Kevin Pauwels
 3. Sven Nys
 4. Sven Vanthourenhout
 5. Radomir Simunek
 6. Klaas Vantornout
 7. Zdenek Stybar
 8. Julien Taramarcaz
 9. Dieter Vanthourenhout
 10. Thijs Al
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: