//
Je leest...
Kampioenschappen, Wedstrijden

WK eindigt voor Sven in mineur

Geen nieuwe trui voor Sven na het WK in Koksijde. Niels Albert stak er met kop en schouders bovenuit. Sven probeerde Albert nog wel terug te halen, maar lukte daar niet in en zakte vervolgens terug naar de 7de plaats. Een ontgoocheling: ‘Misschien is dit wel mijn laatste WK’, reageerde Sven na de aankomst.

Het zag er nochtans veelbelovend uit. Het militair domein in Koksijde liep tot de nok vol voor wat een Belgisch feestje moest worden. 61.000 bezoekers, waaronder Koning Albert II, stonden langs de kant van het parcours om hun held dé cross van het jaar te zien winnen.

Het verhaal van de cross was echter snel geschreven. Albert gaf er al in de eerste ronde een stevige snok aan. Stybar was de enige die kon volgen, maar trapte duidelijk op zijn adem en zakte vervolgens weg naar de achtergrond. Stybar, die opwarmde in een roze slip, kwam nooit meer in het stuk voor. De Tsjech zou pas dertiende eindigen, ver van de uiteindelijke winnaar, Niels Albert.

Kevin Pauwels was vervolgens de volgende die probeerde om aansluiting te vinden bij een ontketende Albert. Hij kwam tot op vijf seconden, maar kon ook geen aansluiting vinden bij de kop van de koers.

Vervolgens was het Nys-tijd. Svens diesel was aangeslagen en hij zette zich samen met Kevin Pauwels op kop om de koploper terug te halen. Het beste was er bij Pauwels echter af en alleen kon Sven de klus niet klaren. Albert kreeg zelfs een nog grotere voorsprong.

Nu de strijd om het goud reeds gestreden was, ging het nog om plaatsen twee en drie. Daarvoor kwam een groot groepje Belgen in aanmerking. Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Sven en Klaas Vantornout hadden zicht op eremetaal.

Sven zat echter door zijn beste krachten heen en stelde zich niet tevreden met een tweede plaats. Het hoefde niet meer. ‘Voor mij was enkel de eerste plaats belangrijk en of ik nu tweede of zevende werd, maakte voor mij niet uit’, aldus Sven. Hij liet zijn concurrenten rijden.

Rob Peeters streed naar de tweede plaats, Kevin Pauwels moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Sven werd pas zevende. ‘Misschien is dit wel mijn laatste WK’, aldus Sven. ‘Ik heb gezien dat dit gewoon niet mijn ding is en dat ik beter kan strijden voor mijn klassementen’, reageerde hij ontgoocheld na de wedstrijd.

Uitslag

 1. Niels Albert
 2. Rob Peeters
 3. Kevin Pauwels
 4. Tom Meeusen
 5. Bart Aernouts
 6. Klaas Vantornout
 7. Sven Nys (op 01’11”)
 8. Radomir Simunek
 9. Philipp Walsleben
 10. Simon Zahner
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: