//
Je leest...
Wedstrijden, Wereldbeker

Sven zesde in Hoogerheide, Pauwels pakt de wereldbeker

Het is Sven niet gelukt de wereldbeker alsnog binnen te halen. Hij had niet zijn beste dag en zakte weg naar de zesde plaats. Pauwels pakte naast de zege ook de overwinning in het Wereldbekerklassement. ‘Ik heb veel gecrosst’, vertelde Sven na de aankomst.

Veel wind op de vlakten in Hoogerheide, alleen is de klus niet te klaren en in tegenstelling tot vorige reeksen ligt het parcours er droog bij. Wint Sven nog de wereldbeker? Dat is de vraag die op ieders lippen ligt.

Sven wilde vandaag goed starten: ‘Dat is belangrijk voor volgende week op het WK Koksijde’, aldus Sven. En die start lukt Sven goed. Hij draait als eerste het veld in, maar moet een beetje verder Mourey laten gaan.

Het ploegenspel wordt vandaag hard gespeeld. Klaas Vantornout trekt door, Pauwels remt af, de duidelijke combinatie voor het Sunweb-Revor team met als doel Pauwels op het hoogste schavotje te krijgen. Op het podium, maar ook zeker in het Wereldbekerklassement.

Het eerste kopgroepje telt drie man: Klaas Vantornout, Francis Mourey en Tom Meeusen zetten de achtervolgers onder druk. In de achtergrond speelt Pauwels de grote boeman, het gat dichtrijden is voor Sven.

Iemand die niet in de kopgroep aanwezig is, is Niels Albert. Albert rijdt pas rond de achtiende plaats rond, maar zal in het verloop van de koers meer en meer naar voor opschuiven.

Op de geasfalteerde aankomststrook komen de beste zeven van de cross bijeen. Het tempo gaat omlaag en er kunnen steeds meer en meer renners terugkeren. Ondermeer Albert en Sven Vanthourenhout kunnen hun wagonnetje terug aansluiten.

Sven heeft duidelijk niet zijn beste dag. Hij laat continu gaatjes vallen en moet bij versnellingen van Pauwels telkens de meerdere erkennen in zijn concurrent.

De tempoversnellingen van Pauwels maken slachtoffers. Nys moet, mede door enkele fouten door de druk die Pauwels op hem legt, wat meters laten op de top vijf en zal niet meer in de kop van de koers kunnen meespelen. We gaan naar een kopgroep van drie man: Pauwels met ploegmaat Vantornout en Zdenek Stybar knokken om de zegebloemen. In de achtergrond probeert Albert terug aansluiting te vinden, maar Albert zal daar niet in lukken.

Stybar maakt enkele technische fouten in de modderstroken en Pauwels krijgt vier seconden voorsprong. Die vier seconden worden nooit meer gedicht.

Pauwels pakt de zege in Hoogerheide en de Wereldbeker, Stybar is tweede, Klaas Vantornout vervolledigt het succes voor Sunweb-Revor en eindigt derde. Sven wordt na een spurt tegen Rob Peeters zesde en redt daarmee zijn tweede plaats in het wereldbekerklassement.

Uitslag

 1. Kevin Pauwels
 2. Zdenek Stybar
 3. Klaas Vantornout
 4. Niels Albert
 5. Rob Peeters
 6. Sven Nys
 7. Tom Meeusen
 8. Sven Vanthourenhout
 9. Radomir Simunek
 10. Francis Mourey
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Wat vind jij? Reageer hier!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Volgende wedstrijd

 • Verjaardag Sven Nys 17 juni 2018

Meest recente foto's:

Advertenties
%d bloggers liken dit: